Program de susținere a conversiei fermierilor români la agricultura Bio, lansat de Carrefour

Începând din luna martie, Carrefour România inițiază un program de susținere a fermierilor români care vor să treacă la agricultura Bio/ecologică. Programul este deschis oricărui fermier care dorește să fie certificat Bio, iar Carrefour va oferi suport pe toată durata procesului de conversie. Scopul programului este de a crea în România un segment puternic de producători certificați Bio.

Prin noul program, Carrefour oferă agricultorilor un pachet care cuprinde:
• acoperirea costurilor în vederea obținerii certificării în primul an;
• consultanță la cerere, oferită prin parteneri specializați, pentru elaborarea dosarului;
• contracte ferme pentru preluarea producției la prețuri competitive pentru perioada în care agricultorul nu deține certificare Bio, dar se află în procesul de conversie;
• contract ferm de preluare a producției 2 ani după obținerea certificării;
• schimb de experiență cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;
• campanii de promovare a produselor și producătorilor români Bio.
Producătorii care își doresc să respecte regulile impuse în agricultura ecologică, conform verificărilor făcute de organismele autorizate, pot aplica în cadrul programului atât în hipermarketurile Carrefour, cât și online, pe platforma www.crestemromaniabio.ro.

“Acest program vine să garanteze că agricultorul va avea în Carrefour un partener pentru întreg procesul, cu angajamente ferme – de la momentul în care își pregătește dosarul, la toți anii în care se află în conversie, dar nu e încă certificat – și contracte ferme privind comercializarea produselor după certificare. În același timp, inițiativa noastră este o invitație către întreaga industrie de a ne uni eforturile pentru a susține dezvoltarea acestui segment pe termen lung”, a declarat Silviu Diaconu, Director Produse Proaspete Carrefour România.

În 2017, Carrefour România a lansat Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clienții Carrefour producătorii agricoli români cu produse de calitate și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă.

În 2018, Carrefour România a lansat Filiera Calității Carne de Mânzat. Filiera Calității Carne de Mânzat se alătură celorlalte 2 lansate de Carrefour în România, începând cu 2008, pentru morcov și cartofi, asigurând controlul calității produselor oferite, prin monitorizarea și verificarea continuă a standardelor de calitate setate împreună cu partenerii de către o echipă de experți.