Profi a inaugurat programul “Proaspete de la noi” pentru categoria legume & fructe

Profi a inaugurat programul “Proaspete de la noi”, prin care facilitează colaborarea fermierilor români cu magazinele rețelei și astfel, implicit, le oferă consumatorilor accesul la legume și fructe proaspete, de calitate. Sunt 90 de fermieri implicați în program, dar în următorii ani numărul lor este așteptat să crească la 200.

“A sosit momentul să inaugurăm acest brand propriu, care avantajează toate părțile implicate, și pe care intenționăm să îl extindem către un număr cât mai mare de fermieri.”, a declarat Călin Costinaș, Directorul general adjunct Profi, inițiatorul proiectului.

“Consumatorul își dorește produse românești de calitate și cu gust local, autentic, iar aceasta este exact ce ne propunem și noi să aducem la raft, în proporție din ce în ce mai mare.”

„Cumpărăm 100% legume și fructe din România, în sezon: 50% prin programul Proaspete de la noi și 50% prin alți furnizori români”, a mai spus Costinaș.

Profi a inaugurat programul “Proaspete de la noi”, prin care facilitează colaborarea fermierilor români cu magazinele rețelei.

Cei 90 de fermieri implicați în program beneficiază de îndrumare și asistență din partea inginerilor agronomi ai retailerului Profi. Aceștia le oferă recomandări privind îngrijirea plantelor și verifică permanent parametrii producției, inclusiv prin teste de laborator care certifică recoltele, potrivit cu normele legale privind concentrația de pesticide.

Retailerul asigură controlul trasabilității pe întreg lanțul de aprovizionare și le oferă consumatorilor legume și fructe românești, de calitate, cu gustul pe care ni-l amintim din copilărie.

Cum se lucrează cu Profi? Mai întâi are loc evaluarea fermei producătorului. Odată acceptat în program, retailerul îi recomandă fermierului plantele și hibrizii care urmează să fie cultivați. Recolta este monitorizată de inginerii agronomi ai Profi, care oferă fermierilor consultanță tehnică. Pe lângă parametrii de calitate, calibre, prospețime, etichetare corectă etc, retailerul verifică și condițiile de transport. Periodic produsele sunt testate și analizate.

Andrei Iosif, proprietarul fermei Marcan Traditional, furnizează rețelei Profi prin programul “Proaspete de la noi”: cireșe, caise, nectarine și prune. Acesta spune că afacerea sa a crescut constant de când lucrează pentru Profi.

La rândul său, Ionuț Vlăsceanu, proprietarul fermei Edy Fresh, din județul Dâmbovița, livrează retailerului: zarzavaturi, ceapă verde, salată și legume.

“Sunt multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine, poate cel mai important este faptul că știu unde și câtă marfă voi vinde, cât să produc, și că nu mai trebuie să merg la piață, întrebându-mă cât voi reuși să vând, și câtă marfă mi se va strica pe tarabă.”

Cu aproximativ 25.000 de angajați și un număr de 1.500 de magazine, Profi este unul dintre cei mai mari angajatori privați și, totodată, rețeaua cu cea mai mare extindere geografică din România.