Primul Green Hub Kaufland by Ultragreens asigură continuitate la raft pentru microplante şi plante aromatice pe toată durata anului

Kaufland by Ultragreens este un amplu proiect de mediu și agricultură inteligentă, lansat astăzi de cele două companii partenere, în urma unei investiţii de circa 350.000 euro. Construită în imediata apropiere a Centrului Logistic Kaufland Ploiești, pentru a reduce lanțul logistic de transport și impactul asupra mediului înconjurător, această macrosera verticală are o suprafaţă totală de 1.250 mp obținuți prin suprapunerea a șapte suprafețe de cultivare şi o capacitate de producţie de plante aromatice de 60 de tone pe an.

Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apă cu 95% mai redus față de agricultura tradițională. Ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum și plante aromatice, crescute în regim hidroponic. De asemenea, plantele sunt crescute cu ajutorul razelor UV, fiind folosite becuri LED cu un consum energetic minim, în timp ce sistemul închis de cultivare verticală permite o agricultură sustenabilă, care exclude poluarea cu pesticide și îngrășăminte la sol.

Cele 60 de tone de plante proaspete cultivate anual aici vor fi livrate integral către 65 dintre magazinele Kaufland din România, pe toată perioada anului, a precizat Oana Lungu, Manager de Achiziţii Kaufland România & Republica Moldova.

În macrosera de la Ploieşti se cultivă în acest moment circa 20 de sortimente diferite de plante.

Pentru dezvoltarea acestui parteneriat și pentru a asigura un flux constant de plante proaspete în întreaga rețea de 157 de hipermarketuri Kaufland, cei doi parteneri au anunţat că o a doua unitate Green Hub va fi construită în localitatea Turda de către Ultragreens.

„Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decât un proiect sustenabil. Este o nouă etapă în parteneriatul pe care îl avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere și plante fresh din hipermarketurile Kaufland. Macrosera este dotată cu tehnologii de ultimă generație, eficiente energetic și propune un model de agricultură responsabilă, în acord cu standardele internaționale privind protejarea mediului”, a mai declarat Marco Hößl – CEO Kaufland România & Republica Moldova.

La rândul său, Cristian Tudor, fondatorul Ultragreens spune că primele microsere instalate în urmă cu doi ani în magazinele Kaufland din București, cu plante cultivate direct în incinta hypermarket-urilor – a fost primul pas către agricultura urbană, hiper-localizată. Astăzi, aceste microsere funcţionează deja în cinci hipermarketuri Kaufland.

„Am crezut mereu în soluțiile de tip indoor vertical farming ca fiind un răspuns la unele dintre cele mai mari probleme cu care populația se confruntă în momentul actual: nevoie de alimente fără pesticide, instabilitate alimentară, poluare, risipa resurselor. Am găsit în Kaufland partenerul ideal, alături de care inovăm aici, chiar la noi acasă, pentru o agricultură durabilă și sustenabilă, cu beneficiile unei alimentații sănătoase, pentru un viitor social responsabil”, a mai precizat Cristian Tudor.

Pe lângă microserele amplasate în lanţuri de retail, compania Ultragreens produce şi în sere clasice, situate în localitatea Gorgota din judeţul Prahova. Suprafeţele pe care produce astăzi însumează jumătate de hectar, iar cele două greenhub-uri vor duce la o triplare a suprafeţelor.