Prima ediție Primul este un cupaj asamblat de Marina Samoilă la crama Gîrboiu

În luna decembrie 2021, s-a lansat Primul, un vin premium, unic, marcă înregistrată desprevin.ro, primul vin itinerant din lume, ce va fi produs în fiecare an cu o altă cramă, în serii limitate.

Prima ediție Primul – un cupaj din Fetească Neagră, Syrah și Cabernet Sauvignon, a fost asamblat de Marina Samoilă și vinificatorul cramei Gîrboiu, din județul Vrancea.

Crama Gîrboiu, care s-a aflat în top trei cele mai căutate crame pe website-ul desprevin.ro în primul an de la lansarea platformei, este producătorul brandurilor Bacanta, Epicentrum sau Constantin, unele dintre cele mai reușite vinuri din zona Vrancei.

Cele 6.000 de sticle ale ediției princeps – Primul – sunt numerotate de mână și pot fi achiziționate pe desprevin.ro și în magazine fizice și online atent selecționate.

Pentru că este un vin cu o foarte bună capacitate de învechire, creatorii lui au decis ca 1.000 dintre sticle să fie păstrate în crama Gîrboiu, pentru a fi descoperite și explorate în anii următori.

“Ideea de Primul s-a născut din dorința de a vorbi despre ceea ce nu se știe și nu se vede atunci când te gândești la un vin. Despre cum a performat terroir-ul în anul respectiv, despre sutele de probe de tanc și baric degustate, zecile de proiecte în derulare sau abandonate, încercările și testele – cam tot ce e mai frumos într-o cramă.” afirmă Marina Samoilă.

Primul este cel mai recent proiect lansat de Alex Dona și Marina Samoilă, cofondatorii desprevin.ro, o platformă editorială cu o componentă de shop, dedicată românilor pasionați de vin.

Desprevin.ro comercializează preponderent vinuri care nu se regăsesc în retail, dar care sunt disponibile în special în online.

Platforma a reușit să genereze vânzări de peste 600.000 lei, cu un profit de peste 30% în primele 12 luni de activitate.

Proiectul scoate în evidență săptămânal povestea unei crame din România și oferă pachete diverse cu vinuri recomandate de Marina Samoilă, de la cele dedicate începătorilor și până la selecții personalizate.