Prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei la Lagoo-Snagov

Prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei se va desfășura în București pe 6-7 octombrie, la Lagoo-Snagov. La festival vor fi prezente cele mai importante 21 de crame moldovenești, precum Purcari, Castel Mimi, Château Vartely, Timbrus, Gitana, Călărași Divin, Mileștii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianța Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuța, Aroma S.A., Doina Vin și alți producători mici.

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invită publicul din România să descopere vinul Moldovei, vizitatorii având ocazia să deguste vinuri de colecție, dar și unele care încă nu se găsesc pe piața din România, dar care sunt recunoscute și premiate pe plan internațional.

În fiecare zi, de la ora 12:00, pe lângă degustările de vinuri, participanții se vor putea bucura de o varietate de preparate culinare tradiționale și vor putea participa la wine masterclasses. Copiii vor avea parte de o mulțime de activități pregătite special pentru ei.
Pe 6 și pe 7 octombrie vor susține concerte artiști renumiți din muzica pop, rock, indie-folk și jazz din Republica Moldova și din România, precum: Carla’s Dreams, Zdob și Zdub, The Mono Jacks, Cuibul, Byron, Irina Sârbu Band, Valeria Stoica și Nadia Trohin împreună cu Mircea Tiberian.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, iar costul unui bilet va include 10 degustări și acces la toate activitățile și concertele din acea zi.
Evenimentul se va desfășura în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău, inițiatorul proiectului – Oficiul Național al Viei și Vinului – dorind să aducă prin această sincronicitate un omagiu istoriei și tradiției comune a celor două popoare, în anul centenar.