Preluarea companiei Goodies Meat Production are încă nevoie de avizul Consiliului Concurenței

Producătorul de mezeluri Elit, parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group se află în proces de achiziție a companiei Goodies Meat Production, cu avizul Consiliului Concurenței.

Goodies Meat Production este o companie din localitatea Ceptura, județul Prahova, care produce și comercializează mezeluri, activitatea sa fiind concentrată pe producția de produse marcă proprie (private label) pentru anumiți retaileri.

Grupul Smithfield desfășoară o gamă variată de activități în România, printre care creșterea suinelor, producția și comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată și carne procesată (de exemplu mezeluri).

În 2021, Goodies Meat Production a obținut o cifră de afaceri de aproape 180 de milioane de lei și profit de 21,7 milioane de lei, cu un număr mediu de 280 de salariați în acel an.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/199), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Elit preia compania Goodies Meat Production.

Autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.