Prefera Foods a atras 5 milioane EUR printr-un plasament privat de obligațiuni, intermediat de TradeVille

Raul Ciurtin, CEO, Prefera Foods.

Prefera Foods, compania controlată de antreprenorul Raul Ciurtin, a încheiat o ofertă primară de vânzare de tip plasament privat de obligațiuni, prin care a reușit să atragă 5 milioane EUR. Obligațiunile cu simbolul PRF26E emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 16 – 20 iulie sunt denominate în euro, au scadența la cinci ani și o rată anuală fixă a cuponului de 7,5% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial.

Valoarea nominală a unei obligațiuni PRF26E este de 500 EUR, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 25.000 EUR (50 de obligațiuni). Valoarea inițială a ofertei, de 3 milioane EUR, a fost extinsă de emitent la 5 milioane EUR pentru a răspunde interesului crescut din partea investitorilor participanți.

Fondurile obținute vor fi utilizate în principal pentru finanțarea extinderii pe piețe externe, în Europa și în SUA, ale celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished.

Prefera Foods și-a propus să revoluționeze piața prin dezvoltarea de produse și soluții sustenabile pentru generațiile viitoare prin intrarea într-o categorie nouă și inovatoare de produse vegetale alternative la pește, cu marca Unfished.

Acest demers include atât extinderea capacităților de producție, cât și susținerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse în România și în Germania, unde gama de produse Unfished va fi în curând disponibilă.

Totodată, compania are în vedere finanțarea unor investiții în active fixe în vederea creșterii capacității de producție.

Prefera Foods va face demersurile necesare listării obligațiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

“Prefera Foods este pregătită să promoveze cu curaj în Europa, dar și pe alte continente, brandul Unfished. Piața alimentelor a fost revoluționată în ultimii ani de această categorie a produselor pe bază de plante și evoluția brand-ului Unfished de la lansare și până acum a dovedit că acesta este viitorul. Astfel, acest prim succes de a obține fondurilor necesare pentru a ne dezvolta capacitatea de producție și a intensifica distribuția internațională pentru acest brand născut la Alba Iulia nu face decât sa ne bucure și să ne ambiționeze. Suntem mândri de oamenii extraordinari din echipa Prefera Foods care au contribuit la succesul acestei inovații culinare made in România.” a declarat Raul Ciurtin, CEO, Prefera Foods.

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România. Înființată în 2009 cu fonduri proprii și Sapard, Fabrica a fost construită în Transilvania, Județul Alba. În 2017, compania a fost preluată de antreprenorul Raul Ciurtin și, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare și modernizare ale portofoliului. În prezent, portofoliul Prefera Foods cuprinde brand-uri precum „Capricii și Delicii”, „de Azi” și „Unfished”, brand inovator care oferă o alternativă vegetală la ton și somon. Prefera Foods deține certificatul IFS (International Food Standard), un standard de auditare a producătorilor recunoscut GFSI (Global Food Safety Initiative).

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori București și pe marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de acțiuni și obligațiuni corporative, cu o rată de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. În 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail și Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul de obligațiuni.