Peste 5.000 de vizitatori la cea de-a 23-a ediție a târgului GoodWine

Între 5-7 aprilie, la Romexpo, peste 5.000 de persoane au participat la cea de-a 23-a ediție a celui mai longeviv târg dedicat industriei vitivinicole din România: GoodWine. Ediția de primăvară s-a bucurat de un concept nou, iar activitățile propuse de organizatori au atras, îndeosebi, public nou, cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani.

În cele 3 zile de târg, cele 70 de crame românești și internaționale, prezente individual sau colectiv, au oferit vizitatorilor o selecție impresionantă de vinuri din diferite soiuri, dar și vinuri organice. Cele peste 500 de sortimente puse la dispoziția iubitorilor de vin pentru degustări gratuite au fost savurate de către cei prezenți.

,,La această ediție am avut diverse crame, unele dintre acestea cu produse deosebite. De exemplu, unul dintre expozanți a fost un importator de vinuri din Caucaz. De asemenea, vinurile moldovenești au fost o prezență remarcată de către vizitatori. S-au bucurat de mare succes și crame consacrate care au venit cu produse noi și crame mici, unele la prima manifestare expozițională de o asemenea amploare, și având, inclusiv, succes comercial”, a declarat Andreea Păunescu, CEO GoodWine.

Printre noutățile ediției cu numărul 23 ale târgului GoodWine au fost cursurile de inițiere în lumea vinului și masterclass-urile organizate în cadrul GoodWine Academy susținute de către Diana Pavelescu, una dintre cele mai admirate personalități de lifestyle oenologic din România. Temele abordate au fost diverse, de la noțiuni de food&wine pairing, la cursuri despre regiunile și terroir-ul geografiei viticole ale României, dar și despre vinuri și soiuri de struguri tradițional-românești.

Târgul GoodWine a fost prilejul de lansare a unor cărți dedicate industriei și iubitorilor de vin, aspiranți sau profesioniști ai domeniului, precum ,,Caietul somelierului. Ghid pentru aspiranți și profesioniști” de Sergiu Nedelea, deținător al titlului de ,,Cel mai bun somelier din România 2017” sau ,,Wine Lover’s Guide into Romanian Treasure”, un îndrumar prețios în ceea ce privește vinurile românești, un volum inițiat de vinul.ro.

Organizatorii GoodWine vor concepe o serie de evenimente de educație în domeniul vinului care se vor derula până la ediția cu numărul 24 a acestui târg care va avea loc în noiembrie. De asemenea, aceștia anunță că numărul cramelor care vor participa la evenimentul din noiembrie va fi cel puțin dublu.