Pe 26 septembrie, Kaufland inaugurează primele două magazine la Chișinău

Kaufland va inaugura pe 26 septembrie 2019, primele două magazine la Chișinău, unul pe Bd. Decebal nr. 99 și celălalt pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 25.

Magazinul din Bd. Decebal are o suprafață de peste 4.600 de metri pătrați, 288 de locuri de parcare, inclusiv 10 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități și 7 locuri de parcare pentru părinți. Unitatea va avea două căi de acces: una din bulevardul Decebal și una din strada Zelinski.

Kaufland și-a propus să deschidă inițial 3 magazine la Chișinău, iar apoi alte 6 magazine pe teritoriul Republicii Moldova, iar pe termen lung să ajungă la 20 de magazine în întreaga țară și, un centru logistic, în următorii 10 ani. Cel de-al treilea magazin din Chișinău ar urma să se deschidă pe Strada Sfatul Țării la nr. 29.

Compania intenționează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova. Totodată, vor fi create cel puțin 1000 de locuri de muncă în următorii 5 ani. În același timp, în viitor compania și-a propus investiții între 30-50 de milioane de euro în Republica Moldova.

Investițiile făcute de Kaufland în Republica Moldova pe parcursul anului 2018 se ridică, potrivit estimărilor, la aproximativ jumătate de milion de euro.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România.