Păstrăvul de la Oașa se va comercializa exclusiv în Carrefour România

Cu sprijinul cooperativei Păstrăvul din Țara Ta, clienții Carrefour vor găsi pe rafturile tuturor celor peste 400 de magazine multiformat din întreaga țară păstrăv de la ferma piscicolă Oașa. Este vorba despre păstrăvul curcubeu eviscerat pe gheață și în MAP (Modified Atmosphere Packaging) și păstrăvul somonat pe gheață și în MAP, o noutate pe piața românească. Ferma piscicolă Oașa respectă toate condițiile de mediu și va avea o capacitate anuală de 360 de tone în primii ani, care în următorii ani se va extinde la 800 de tone.

Colaborarea cu fermierii de la Oașa este una de lungă durată pentru Carrefour, care dezvoltă cu același furnizor și proiectul Filiera Calității – păstrăvul eviscerat Zăganu.

„Suplimentarea ofertei de produse furnizate prin parteneriatul cu cooperativa Păstrăvul din Țara Ta, pe lângă păstrăvul Zăganu, reprezintă un pas deosebit de important pentru noi, cu impact strategic în planurile noastre privind tranziția alimentară.”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

„Susținem prin filosofia globală Act for Food producătorii locali și continuăm să ne extindem în mod constant oferta de produse locale sănătoase, cu scopul de a le oferi clienților noștri beneficiile agriculturii farm-to-fork”.

„Parteneriatele Carrefour de peste 20 ani cu fermierii României au dus la o dezvoltare continuă a segmentului de carne românească, acoperind astăzi peste 90% din gamă cu produse dezvoltate local.”, a mai spus CEO-ul Carrefour.

„Având ca piață de desfacere Carrefour România, cu rețeaua sa de peste 400 de magazine la nivel național, păstrăvul de Oașa va deveni accesibil pentru clienții din toate regiunile țării, care se vor putea bucura de această delicatesă”, a declarat Vasile Todosia, Președinte și Membru Fondator al Cooperativei Păstrăvul din Țara Ta.

Situată la altitudinea de 1.400 de metri în Munții Șureanu, la limita dintre județele Sibiu și Alba, pe Transalpina, ferma piscicolă Oașa reprezintă un proiect de amploare în România, care își propune să transforme industria piscicolă din țară.

Proiectul Oașa, prima fermă piscicolă a Cooperativei Păstrăvul din Țara Ta , este finanțat prin intermediul POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime), investiția ridicându-se la 2 milioane de euro. Prin acest proiect, cooperativa își propune să creeze unul dintre cel mai mari puncte de creștere a păstrăvului în lac artificial din România, menținând în același timp cele mai înalte standarde de protecție a mediului.

Calitatea apei joacă un rol esențial în dezvoltarea sănătoasă a păstrăvului, Cooperativa fiind pionieră în utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, care asigură un mediu optim de creștere. Păstrăvul din lacul Oașa este crescut cu hrană de înaltă calitate, fără ingrediente de origine animală sau soia modificată genetic. Prin adoptarea unor practici sustenabile, cooperativa devine un exemplu „verde” în domeniul pisciculturii românești.

Înființată în 2020, la inițiativa a șase membri fondatori, Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Țara Ta este formată din companii recunoscute în domeniu, precum Păstrăvăria Valea Stânii Zăganu, Salmontana, Vision Progress Consulting, Mario Piscicola, Păstrăv de Făgăraș și Romavet Investment. Aceaștia operează ferme și unități moderne, echipate cu cele mai noi tehnologii, în diferite localități din țară.

Carrefour România va pune în continuare un accent puternic pe promovarea și sprijinirea producătorilor locali mici, medii și mari. În prezent, aproximativ 100 de furnizori români livrează către Carrefour carne de origine din România, dintre care peste 25 livrează pește și alți 40 livrează carne de porc, vită, oaie, pasăre și iepure.

Lansarea oficială a fermei Oașa a avut loc în data de 30 august 2023, în cadrul conferinței de presă la care au participat reprezentanți ai Administrației Centrale, Ionuț Sorin Banciu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului și Sorin Moise, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Locale și Locale, precum Constantin Jinar, Primar Șugag, Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, alături de membrii Cooperativei și reprezentanți ai Carrefour România.