Olivo Coffee Roasters lansează primele capsule cu cafea produse în România

Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea de specialitate produse în România. Capsulele, realizate în Cluj-Napoca, sunt biodegradabile și compostabile, compatibile cu aparatele de cafea care folosesc capsule de dimensiuni mici.

Potrivit producătorilor, o astfel de capsulă conține 6,5 grame cafea cu un timp de infuzie de 12-14 secunde și un gramaj de 17 ml de cafea în ceașcă. Cu prețuri pornind de la 26,60 lei pentru un set de 14 capsule, această nouă formă de servire a cafelei de specialitate le oferă tuturor iubitorilor de cafea posibilitatea de a se bucura de experiența unei cafele de specialitate, din confortul propriei locuințe.

Aparatul care produce capsulele macină doza de cafea necesară pentru a crea fiecare capsulă pe loc, chiar înainte de a fi sigilată, păstrând, astfel, compușii care oferă aromă cafelei. Spre deosebire de alte produse de pe piață, sigiliul capsulelor produse la Cluj are dublu rol – atât de sigilare, cât și de filtrare a cafelei.

Practic, tehnologia folosită permite măcinarea proaspătă, încapsularea pe loc, modificarea măcinării pentru fiecare tip de cafea în parte, specific în funcție de origine, varietate și prăjire. 

Dublarea cifrei de afaceri și creșteri semnificative ale vânzărilor online

În ciuda unui context dificil pentru industria HoReCa, prăjitoria clujeană reușește să încheie anul acesta cu o cifră de afaceri de aprox. 400.000 euro, dublu față de anul anterior. Totodată, vânzările magazinului online au înregistrat creșteri cu peste 500% în acest an față de 2019. 

„Numărul de comenzi online a fost constant pe parcursul anului, excepție făcând lunile aprilie și noiembrie, când cifrele au depășit media lunară. Odată cu numărul comenzilor a crescut și valoarea acestora, iar cele mai comandate cafele de specialitate în acest an fost Roasters Blend, Ethiopia, Costa Rica. De asemenea, abonamentele de cafea au fost printre cele mai solicitate servicii din acest an”, a comentat Marius Nica, Head Roaster Olivo Coffee Roasters.

Reprezentanții Olivo Coffee Roasters afirmă că cele mai multe dintre comenzile plasate online au fost expediate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Brașov.

Prăjitoria de cafea Olivo Coffee Roasters  a fost înființată în anul 2012, fiind prima prăjitorie de cafea de specialitate din Transilvania. Compania susține cu mândrie comunitatea de home barista românească, oferind echipamente pentru prepararea cafelei, boabe proaspăt prăjite și sfaturi pentru utilizarea acestora.