Nou lansata platformă bursadepestetulcea.ro tranzacționează pește din activitatea de pescuit comercial și acvacultură din Delta Dunării

77

Începând de astăzi, 25 aprilie 2019 s-a lansat platforma online bursadepestetulcea.ro, prin intermediul căreia este licitată şi comercializată oferta de produse pescărești, obținută în special din pescuitul comercial desfășurat în Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Scopul bursei de pește este de a crea o piață concurențială funcțională, care să permită asociațiilor de pescari şi pescarilor să obțină cele mai bune prețuri de vânzare.
Sistemul este pus la dispoziția comercianților fără perceperea vreunei taxe. Aici pescarii pot să își expună oferta zilnică de pește proaspăt, care va putea fi licitat de către cumpărătorii ce se vor autentifica în sistem.

Noutatea o constituie intervenția Casei de Comerț Unirea, care va achiziționa peștele rămas după finalizarea procedurii de licitație prin negociere directă și îl va introduce într-un circuit rentabil de fabricație sau de valorificare.

Totodată, platforma găzduiește informații despre cele mai răspândite specii de pești din Delta Dunării și Marea Neagră, precum novacul, bibanul, guvidul, calcanul, crapul sau știuca.

Bursa de pește Tulcea a fost preluată în administrare de SN Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, ca Punct de Lucru, în scopul realizării obiectivului central al proiectului și anume – crearea unui mecanism economic de tip bursă, capabil să tranzacționeze pește și produse pescărești rezultate din activitatea de pescuit comercial și acvacultură din Delta Dunării, Marea Neagră și pescuitul costier.