NEPI Rockcastle investeste 50 de milioane de euro in constructia unui Mall la Targu Mures

Investitorul imobiliar NEPI Rockcastle investeste 50 de milioane de euro in dezvoltarea unui nou centru comercial, cu o suprafata inchiriabila de peste 50.000 mp, la Targu Mures.

Mall-ul din Targu Mures va fi lansat la finalul anului 2018 si urmeaza sa devina principala atractie pentru regiune, printr-un mix unic de magazine, cu branduri in premiera si spatii moderne de divertisment si de petrecere a timpului liber.

In urma unei investitii de aproximativ 50 milioane de euro, noul centru comercial va intruni cele mai ridicate standarde si va aduce locuitorilor din Targu Mures un mix complet de shopping si optiuni de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de varsta si interese, precum si peste 1.500 de locuri de parcare.

Noul centru comercial va gazdui branduri noi, locale si internationale, un hipermarket, un cinematograf ultramodern, dotat cu cea mai avansata tehnologie, precum si spatii generoase pentru recreere in zona de restaurante si cafenele.

„La Târgu Mures am remarcat ca exista nevoia unei destinatii premium de retail, care sa fie aliniata la profilul publicului din regiune. Prin aceasta investitie, ne propunem sa oferim vizitatorilor un centru comercial complet, un spatiu ultra-modern de cumparaturi si divertisment, cu branduri internationale aduse in premiera si optiuni unice de petrecere a timpului liber”, spune Iuliu Bartha, Asset Manager in cadrul NEPI Rockcastle.

Dezvoltatorul ia in considerare si amenajarea unui amfiteatru in aer liber pentru a oferi vizitatorilor spatii de divertisment unice in regiune, cu o panorama unica asupra imprejurimilor. Acest element va face din centrul nou creat o destinatie unica in Romania.
Constructia va fi certificata ecologic, prin metodologia BREEAM si va beneficia de un sistem de building management performant, ce va asigura un consum redus de energie. Terenul pe care va fi amplasat noul proiect de retail din Targu Mures se intinde pe o suprafata de 12 hectare.

Lucrarile pentru constructia mall-ului din Targu Mures vor demara in prima parte a anului 2018, iar deschiderea centrului comercial este preconizata pentru al patrulea trimestru din an. Proiectul va fi amplasat la intersectia dintre Bulevardul 1 Decembrie 1918 si Calea Sighisoarei.

NEPI Rockcastle este o companie imobiliara listata la Bursa de Valori din Johannesburg si la Euronext Amsterdam. Compania investeste in dezvoltarea activelor imobiliare din piete competitive din Europa Centrala si de Est, ocupand pozitii de top in tari precum Romania, unde este cel mai mare detinator de proprietati de retail, Polonia (al patrulea cel mai mare dezvoltator din retail) si Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment), avand o prezenta puternica si in Croatia, Cehia, Serbia si Bulgaria.

Din portofoliul romanesc al companiei fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia, Slovacia, Croatia si Cehia. NEPI detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.