Negru de Purcari a luat titlul „Best of Show Moldova Red”, dar și aurul la Mundus Vini 2019

La Mundus Vini ediția 2019, în Germania, Negru de Purcari a obținut titlul „Best of Show Moldova Red”, iar vinăria Purcari a primit titlul de „Cel mai Bun Producător din Moldova”. Negru de Purcari, supranumit „regele vinurilor roșii”, a primit și medalia de aur la Mundus Vini 2019. Considerat „piesa de rezistență a vinăriei”, Negru de Purcari nu este doar un vin cu tradiție seculară, ci reprezintă dovada pasiunii față de vița-de-vie și de vin a Vinăriei Purcari.

Purcari a adus acasă 11 medalii, dintre care 2 de aur, care au revenit vinurilor Negru de Purcari 2015 și Cuvée de Purcari Feteasca Albă Brut, iar vinurile premiate cu argint sunt Rară Neagră de Purcari 2017, Freedom Blend 2017, Grande Cuvée de Purcari, Cuvée de Purcari Alb Brut, Cuvée de Purcari Alb Extra Brut, Alb de Purcari 2017, Rosé de Purcari 2018, Vinohora Rosé 2018 și Sauvignon Blanc 2018.

Vinurile Purcari sunt create în colaborare cu oenologul italian Gederico Giotti, iar spumantele Cuvée de Purcari, cu expertul francez Jérôme Barret.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.000 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este unul dintre liderii în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de 30%, și printre cei mai mari exportatori de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări.

Fondată în 1827, Purcari este, potrivit reprezentanților companiei, cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est la Decanter Londra 2015-2018, și printre cele mai bine poziționate pe platforma Vivino, cu un scor mediu de 4.0 din 5.0, scor bazat pe mai mult de 23.000 de recenzii.

Din februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

Mundus Vini este unul dintre cele prestigioase concursuri de profil. Pentru a corespunde standardelor de calitate, vinurile participante la competiție sunt degustate în orb și analizate riguros de o echipă de experți mondiali. La ediția cu numărul 23 a concursului Mundus Vini, din acest an, au fost înscrise 4.311 vinuri, care au fost analizate de 175 de experți din 40 de țări.

Articolul precedentPuratos: Cerealele hidratate și infuzate în maia, creştere de 120%
Articolul următorCoffee Studio by 5 to go s-a deschis chiar în centrul Bucureștiului
Daniela Oancea
Redactor-șef al Modern Buyer din iulie 2017. Absolventă a Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Daniela are o experiență de peste 20 de ani în presă. A început să lucreze ca reporter și apoi ca redactor de știri externe la cele mai importante cotidiene naționale: Tineretul Liber, România Liberă și Evenimentul Zilei. Și-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax și apoi ca Redactor-șef la diferite publicații Business to Business, precum și ca expert media, în trei proiecte europene: PHARE/SAPARD. Danielei îi puteți scrie pe adresa daniela.oancea@modernbuyer.ro