„Negre”, de la Fautor, va deveni disponibil spre vânzare din toamna anului 2022

Fautor Winery anunță că, începând din toamnă, vinul „Negre” va fi din nou disponibil, spre vânzare, în rețeaua proprie de distribuitori. La sesiunea „Roșu & Alb”, ediția 2022 a Concursului Mondial de la Bruxelles, „Negre 2017” s-a aflat în topul clasamentului vinurilor roșii, dintr-un total de peste 5.000 de vinuri, din întreaga lume. La două săptămâni de la primirea titlului, sortimentul era sold out.

După obținerea titlului de „Cel mai bun vin roșu din lume” la Concursul Mondial de la Bruxelles 2022, Fautor Winery a înregistrat un număr record de comenzi, iar volumul acestora a depășit totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România: 2019, 2020 și 2021.

„Suntem mândri că au fost recunoscute calitățile vinurilor moldovenești și la nivel mondial, iar distincția obținută de vinul Negre 2017 ne onorează cu adevărat”, a spus Ruxanda Lipcan, membră a familiei de proprietari Fautor Winery.

„Negre” este vin de excepție, care îmbină armonios și echilibrat finețea soiului Fetească Neagră și vigoarea soiului Rară Neagră

„Negre” este un cupaj, produs din două soiuri autohtone, și anume: Feteasca Neagră și Rara Neagră. Maturat în butoaie din lemn de stejar, timp de 12 luni, vinul a căpătat un caracter puternic, o culoare rubinie, o aromă îmbătătoare de fructe roșii coapte și un gust condimentat și catifelat.

Elementele gustativ-olfactive ale strugurilor au dat naștere și denumirii „Negre”, iar rândunica ce se află pe etichetă este simbolul soiului Feteasca Neagră, numit în popor și „Coada rândunicii” sau „Păsăreasca neagră”.

Fautor Winery este o afacere de familie ce și-a propus să creeze vinuri care inspiră și oferă emoții, în același timp încurajând un stil de viață frumos și privind vinul prin prisma artei. Podgoria vinăriei constituie 350 ha de viță-de-vie amplasată în sudul Moldovei, în zona viti-vinicolă Valul lui Traian și numără atât soiuri internaționale, cât și soiuri autohtone (Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră), dar și soiuri unice nespecifice acestei zone, precum Albariño si Tempranillo.

Factorii care permit Fautor Winery să creeze vinuri unice în lume sunt terroir-ul, soiurile indigene și abordarea inovativă. Terroir-ul deosebit al podgoriilor Fautor este creat de pădurea și rezervația peisagistica Codrii Tigheci și Terasele râului Prut, ce formează granița între România și Republica Moldova. Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care obțin an de an distincții la nivel internațional și se bucură de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

Numele „Fautor” provine din limba latină și înseamnă „creator” – simbol al muncii depuse în podgorii și vinărie pentru crearea vinurilor care inspiră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.