Marius Iurian, Managing Partner, Transart: Ne pregătim să fim din ce în ce mai prezenți pe piața externă

Marius Iurian, Managing Partner, Transart

Compania clujeană Transart își anunță intenția de a fi din ce în ce mai prezentă pe piața externă și a început deja să implementeze aplicația de Retail Execution, Hermes, în companii din Italia și Serbia. Aceasta după ce, în 2017 au extins utilizarea Hermes în Unilever Serbia și Bulgaria, precum și în câteva noi divizii ale Grupului Farmexpert DCI, dar și în companii precum Melinda Instal, Novaservis FERRO Group, Punctual Comimpex, Farel sau M.Tabac.

Hermes este prima aplicație de automatizare a activităților agenților de vânzări din teren și a echipelor de merchandising, dezvoltată de o companie românească. Transart anunță că, în prezent, aplicația este liderul soluțiilor de Retail Execution în România și una dintre cele mai importante soluții de acest tip din Europa Centrală și de Sud-Est. Expansiunea aplicației Hermes pe piața locală și internațională i-a încurajat pe clujeni să treacă la următorul nivel în ceea ce privește designul și funcționalitățile produsului.

”Ne pregătim să devenim din ce în ce mai prezenți pe piața externă. Deja am făcut pași în această direcție fiindcă împreună cu partenerii noștri am început primele acțiuni pe piețele din Italia și Serbia. Totodată am realizat un face-lift al logo-ului, un site nou pentru produs, iar din punct de vedere funcțional am rescris și optimizat aplicația pentru a oferi o experiență de utilizare cât mai bună, dar și acces la funcționalități noi și utile pentru businessurile partenerilor noștri.” – a declarat Marius Iurian, Managing Partner Transart.
Retail execution se referă, în esență, la a aduce produsele potrivite, la locul potrivit, la timpul potrivit și la realizarea și monitorizarea corectă a acțiunilor de promovare in-store necesare pentru maximizarea vânzărilor la raft.

Cu ajutorul acestei aplicații, companiile monitorizează și colectează constant informații din piață despre 50 de indicatori de performanță (KPI) care se referă la prezență, poziționare, promoții, competiție, planograme și preț. Componenta de Retail Execution le oferă acestora capacitatea de colecta informații din piață, de a deveni proactive, de a genera rapid cele mai bune decizii și strategii de vânzări, marketing și business și de a se adapta cu ușurință la condițiile din piață.

În prezent, Hermes este folosit în cadrul a peste 15 multinaționale sau companii românești care fac parte din companii multinaționale precum: Molson Coors (Bergenbier), Unilever, Mondelez International, Heineken, Johnson & Johnson, A&D Pharma, Walmark, Danone, JDE, Grupul Farmexpert DCI, Delta Medical, Kandia Dulce, Univer, ZAREA, Reckitt Benckiser, Soudal, Novaservis FERRO Group, Unibra/ Skol Africa, Strauss (Doncafé).
Soluția Hermes Retail Execution este prezentă în 20 de țări și este utilizată în fiecare zi de peste 8.000 de agenți din întreaga lume.

Aplicația se integrează cu suita ERP dezvoltată de Transart, dar și cu soluții folosite de companiile multinaționale precum SAP, Axapta, Navision, MFG.Pro, SunSystems, CSB-System, Scala și altele.

Hermes le asigură reprezentanților de vânzări o mobilitate sporită −funcționează și offline−, dar și o productivitate mai mare datorită automatizării multora dintre activitățile lor standard cum ar fi preluarea rapidă a comenzilor, colectarea banilor din piață, emiterea facturilor pe loc, realizarea fotografiilor la raft, monitorizare KPI și multe altele.

În România, cei peste 200 de clienți care folosesc Hermes provin din industrii precum FMCG, carne, lactate, panificație, vinificație, distribuție, materiale de construcții, instalații, dar și din zona medicală acolo unde avem clienți din industria farmaceutică sau veterinară. Aplicația dezvoltată de Transart este utilizată atât pentru a implementa și monitoriza standardele de mercantizare, cât și pentru a automatiza activitatea forței de vânzări prin intermediul Hermes SFA.

Transart, producător de software de business din România, a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 3,2 milioane euro, 76 clienți noi și peste 1.300 clienți activi. Transart oferă aplicația mobilă Hermes pentru SFA (Sales Force Automation) și Retail Execution, precum și aplicații software de tip ERP + SFA + WMS + BI pentru companiile cu activitate de distribuție.