Lidl își extinde rețeaua cu trei magazine noi, ajungând la 261 de unități în România

Lidl

Pe 5 decembrie, Lidl va inagura trei magazine: unul în București, unul în Negrești-Oaș, județul Satu-Mare, iar cel de-al treilea în Botoșani. Astfel, rețeaua Lidl ajunge la 261 de unități. Noua unitate din București este situată pe Calea Rahovei, Nr. 284, sector 5, unitatea din Negrești-Oaș, prima din localitate, este situată pe Strada Victoriei, Nr. 142-146, iar unitatea din Botoșani se află pe Strada Ștefan cel Mare, Nr. 10.


Fiecare dintre cele 3 magazine are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 m2, iar în fiecare dintre acestea vor lucra peste 20 de angajați.

Unitatea din București va pune la dispoziția clienților 128 de locuri de parcare iar orarul său de funcționare va fi de luni până sâmbătă, între 7:30 și 22:00, iar duminica între 8:00 și 21:00.

Magazinul din Negrești-Oaș este prima unitate Lidl din localitate și dispune de 110 locuri de parcare. Acesta va funcționa de luni până sâmbătă, între 7:30 și 22:00, iar duminica între 8:00 și 20:00.

Magazinul din Botoșani dispune de peste 100 locuri de parcare, orarul de funcționare fiind de luni până sâmbătă, între 7:30 și 22:00 și duminică între 8:00 și 20:00. Noul magazin Lidl de pe Strada Ștefan cel Mare, Nr. 10 înlocuiește magazinul Lidl de pe Bd. Mihai Eminescu, care se închide începând cu 4 decembrie.

Deschiderea noilor unități îi așteaptă pe clienți cu promoții speciale. În ziua inaugurării vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar și la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri și altele.

Inaugurările continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. În plus, retailerul promovează colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețea fiind produse în România.

În linie cu strategia de sustenabilitate dezvoltată de retailer, magazinele noi dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. De exemplu, atât în magazinul din București, cât şi în cele din localitatea Negrești-Oaș și Botoșani sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezență și sisteme de recuperare a căldurii, integrate în instalațiile de ventilație.

Magazinul din București dispune și de un acoperiș verde cu o suprafață de 653 m2. Acesta oferă o serie de avantaje în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, precum îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. Totodată, acoperișul verde are rolul de a reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen. Mai mult, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, retailerul german are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 6.500 în România, unde deține peste 260 de magazine și 5 centre logistice.