Lidl construieste la Roman un al cincilea centru logistic

Depozit Lidl - Roman

Lidl construieste la Roman un al cincilea centru logistic. Depozitul va fi construit in colaborare cu o firma romaneasca si va asigura aprovizionarea retelei de magazine Lidl din zona Moldovei, fiind un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distributie in zona de est a tarii.

Noul sediu regional va fi situat in localitatea Cordun, in imediata apropiere a orasului Roman. Depozitul va avea o suprafata construita totala de 44.960 mp si va deservi 50 de magazine Lidl din zona de est a tarii. Un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de drumul european E85, ce permite eficientizarea proceselor de aprovizionare si, astfel, mentinerea distantei medii de transport a produselor catre magazine, sub 150 de kilometri.

„Depozitul de la Roman, ca de-altfel toate cladirile noastre noi, este gandit sa fie o cladire sustenabila, incepand cu alegerea amplasarii, ce permite eficientizarea logisticii, pana la tehnologiile care vor fi folosite in timpul constructiei si la cele care vor fi implementate in activitatile de zi cu zi, odata ce va deveni functional.” a declarat Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Deschiderea noului centru logistic va reprezenta o contributie importanta la dezvoltarea economica a comunitatii locale, prin crearea a peste 200 de noi locuri de munca, pentru toate nivelurile de pregatire profesionala: de la persoane cu studii superioare, in zona administrativa, pana la personal necalificat, in zona operativa.

Fiecare angajat al depozitului din Roman va beneficia de o perioada de scolarizare in unul dintre celelalte patru centre logistice Lidl din Chiajna, Nedelea, Iernut sau Lugoj si se vor perfectiona in implementarea corecta a standardelor de calitate pentru care Lidl este recunoscut la nivel international. Cel mai mic salariu va fi de 2315 lei brut, suma care include si bonurile de masa. In plus, angajatii vor avea la dispozitie si alte beneficii, precum asigurare medicala privata gratuita, cursuri de perfectionare si programe de dezvoltare profesionala.

Asemenea centrului logistic inaugurat anul trecut in Lugoj, depozitul va beneficia de vestiare speciale pentru angajati, precum si de o sala de mese cu o suprafata de aproximativ 138 mp, cu o terasa exterioara de 100 mp, unde angajatii se pot relaxa si lua pranzul. In plus, pentru promovarea unui stil de viata sanatos in randul angajatilor sai, Lidl va amenaja in curtea interioara a depozitului un teren de sport.

Procesul de constructie a noii cladiri se inscrie in demersurile de sustenabilitate ale companiei, fiind folosite tehnologii cu impact redus asupra mediului. Mai mult, cladirea in sine a fost proiectata pentru a avea o amprenta redusa de carbon – de exemplu, pentru incalzirea depozitului este folosita recuperarea de energie termica generata de instalatia frigorifica.

Realizarea unor constructii prietenoase cu mediul se afla in topul prioritatilor companiei. Anul trecut, Lidl a inaugurat mai multe cladiri ce se remarca prin tehnologiile sustenabile, precum centrul logistic de la Lugoj, magazinul cu acoperis verde de pe Bd. Pantelimon din capitala si cea mai sustenabila unitate Lidl, de pe Str. Cpt. Av. Alexandru Serbanescu din Bucuresti.