Lavazza lansează în România brandul ¡TIERRA! în trei sortimente distincte

Cultivat în ferme certificate, ¡Tierra! Bio-organic este un blend de cafea provenită din culturi organice. Acest nou amestec este primul produs Lavazza de consum domestic cu certificare BIO, care atestă conformitatea proceselor de producție, precum și cu certificare UTZ, care garantează respectarea standardelor de calitate cu privire la problemele sociale și de mediu.

¡Tierra! Bio-Organic este cultivată la altitudine, pe platourile din America Centrală și de Sud. Notele sale fructate și florale, dar mai ales procesul special de prăjire, fac ca această cafea să fie bună din toate punctele de vedere. Boabele organice de Arabica sunt, după culegere, procesate prin spălare, ceea ce asigură o calitate superioară. Ele sunt prăjite, apoi, timp îndelungat, alternând între temperaturi de preparare termică medii și joase pentru a obține combinația perfectă de gust, corp și aromă, dar și pentru a scoate și mai mult în evidență caracteristicile originilor lor ecologice.

Note aromatice:
¡Tierra! Bio-Organic
Profil de aromă: corp plin și aromat, cu note florale și fructate
100% Organic și certificat UTZ
Intensitate: 6/10
Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.

În același timp, Lavazza lansează în România ¡Tierra! Single Origin Brasile-Cerrado și ¡Tierra! Single Origin Perù-Ande, două noi propuneri de cafea premium 100% Arabica prăjită și măcinată, produse ce provin din culturi selectate de cafea din Brazilia și Peru și sunt certificate de Rainforest Alliance. ¡Tierra! Single Origin se referă un tip de cafea de origine dintr-o anumită zonă geografică, pe al cărei nume îl și poartă.

¡Tierra! Single Origin Brasile-Cerrado 180g
Profil de aromă: corp cu note de miere și ciocolată
Certificată de Rainforest Alliance, cafea 100% Arabica din culturi sustenabile
Intensitate: 7/10
Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.

Produsă într-o mică regiune din Cerrado, ea crește pe un platou nisipos cu un climat caracterizat de veri umede și ierni uscate: condițiile ideale pentru producerea cafelei premium. Trăsătura unică a acestei cafele de origine este recoltarea târzie a boabelor, ce sunt lăsate să se usuce pe ramurile arborilor de cafea.

¡Tierra! Single Origin Perù-Ande 180g
Profil de aromă: aromată cu note fructate
Certificată de Rainforest Alliance, cafea 100% Arabica din culturi sustenabile
Intensitate: 5/10
Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.
O cafea delicată cultivată pe versanții Anzilor Cordilieri din Peru (regiunea Chanchamayo). Temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții alternează cu după-amiezi însorite, creând astfel microclimatul ideal pentru cultivarea cafelei Arabica. Umbra și culturile de tip pădure, în care culturile de cafea alternează cu cele de fructe, îi dau acestei cafele de origine un profil deosebit, cu multiple note fructate.

¡Tierra! Single Origin Brasile-Cerrado și ¡Tierra! Single Origin Perù-Ande poartă numele proiectului ¡Tierra!, inițiativa de CSR a Lavazza, lansată inițial în 2002 ca să sprijine micile comunități de cultivatori de cafea din Peru, Columbia și Honduras. Proiectul ¡Tierra! s-a transformat, însă, într-un concept mai vast de inițiative de sustenabilitate gestionate de Lavazza (în mod direct sau prin parteneriate cu furnizori și ONG-uri) în 14 țări din 3 continente, cu un total de 21 proiecte finalizate sau încă în lucru.

Articolul precedentSistem ERP pentru producătorii, distribuitorii și comercianții din FMCG
Articolul următorEdiția 23 a GoodWine se deschide cu Ziua Industriei
Daniela Oancea
Redactor-șef al Modern Buyer din iulie 2017. Absolventă a Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Daniela are o experiență de peste 20 de ani în presă. A început să lucreze ca reporter și apoi ca redactor de știri externe la cele mai importante cotidiene naționale: Tineretul Liber, România Liberă și Evenimentul Zilei. Și-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax și apoi ca Redactor-șef la diferite publicații Business to Business, precum și ca expert media, în trei proiecte europene: PHARE/SAPARD. Danielei îi puteți scrie pe adresa oancea.i.daniela@gmail.com