Lanțul de supermarketuri Rewe cumpără Lekkerland

Lanțul de supermarketuri Rewe cumpără compania germană de comerț cu ridicata, Lekkerland, cu scopul de a crește vânzările de alimente on-the-go și de gustări, scrie agenția de presă Reuters. Rewe intenționează să folosească experiența pe care o are compania Lekkerland în piață, pentru a dezvolta un nou sector de business pe segmentul convenience.

Lekkerland livrează produse în stațiile de benzină, brutării, chioșcuri de ziare, restaurante take away și către alți comercianți din șapte țări europene și a declarat un profit operațional de 93 de milioane de euro și vânzări de 12,4 miliarde de euro în 2018.

„Mesele în oraș și consumul on the go sunt printre cele mai puternice tendințe din industria noastră și vor juca un rol și mai important în viitor”, a declarat directorul executiv al Rewe, Lionel Souque.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută public, iar preluarea mai are nevoie de acordul autorității de concurență.

Retailerii europeni caută din ce în ce mai mult să își dezvolte propriul lanț de aprovizionare – fie prin fuziuni, fie prin parteneriate – pentru a putea concura cu discounterii Aldi și Lidl.

Tesco, cel mai mare retailer britanic, scrie Reuters, a finalizat anul trecut o preluare de 4 miliarde de lire sterline a brokerului angro Booker.

Rewe este cel de-al doilea lanț de supermarketuri din Germania după Edeka și nu își mai poate crește cota de piață în Germania, deoarece autoritatea de concurență a declarat că sectorul este deja concentrat într-un grup mic de jucători dominanți.