Lantmännen Unibake demarează o investiție majoră în Sud-Estul Europei

Lantmännen Unibake, unul dintre cei mai mari producători globali de produse de panificație proaspete și congelate, continuă să implementeze strategia de creștere și realizează o expansiune semnificativă pentru a-și consolida poziția și capacitatea în Europa de Sud-Est.

Lantmännen Unibake face primul pas dintr-un plan total de investiții de 90 de milioane de euro, într-o nouă brutărie, de ultimă generație, în România, pentru a-și continua expansiunea în curs și pentru a accelera creșterea în Europa de Sud-Est.

„Sunt mândru să vă informez despre planurile unei noi investiții ambițioase pentru a sprijini creșterea continuă a Unibake”, spune Jan E. Hertz, Chief Commercial Officer al Lantmännen Unibake.

„Europa de Sud-Est este o regiune de importanță strategică pentru noi. Ne angajăm ferm față de clienții noștri și ambițiile lor de creștere și, în ciuda mediului actual dificil de afaceri, suntem optimiști cu privire la viitor. Cu această investiție, extindem semnificativ activitățile actuale în această regiune, consolidăm bazele pentru creșterea competitivității și a afacerii noastre în viitor”, spune el.

Investiția aduce o consolidare a ofertei Unibake de specialități de pâine și produse fast-food. Odată implementată, aceasta va asigura Unibake o capacitate suficientă pentru a satisface nevoile actuale și viitoare ale consumatorilor din întreaga regiune. Rămânem fideli misiunii noastre globale – să oferim produse de înaltă calitate, care să-i facă pe oameni să se simtă mulțumiți și fericiți în fiecare colț al lumii. Pentru miliarde de burtici zâmbitoare.

Investiția totală planificată presupune crearea în viitor a peste 300 de noi locuri de muncă pe lângă echipa existentă de 130 de oameni din organizația Lantmännen Unibake România.

La nivel global, Lantmännen Unibake are 6.000 de angajați în cele 31 de brutării din 14 țări, și duce mai departe experiența de peste 250 de ani și pasiunea pentru produse de panificație gustoase și de înaltă calitate.

Noua brutărie în România – avantaje multiple pentru consumatori, piața și comunitate

Noua brutărie va fi ridicată în orașul Pantelimon (Ilfov) și va aduce multiple avantaje pe plan local. În primul rând, gama de specialități de panificație va fi ancorată în profilul local de gust și textură, folosind ingrediente locale și va răspunde nevoilor și așteptărilor consumatorilor români. Avem o responsabilitate majoră față de lanțul de aprovizionare cu produse de panificație și ne luăm rolul foarte în serios.

În prezent, țara noastră importă volume semnificative de pâine congelată din alte state europene, în timp ce brutăria locală oferă avantajul lanțului scurt de distribuție, cu toate beneficiile sale legate de rapiditate în aprovizionare, flexibilitate, costuri, impact redus asupra mediului etc.

Planul total de investiție include trei linii noi de producție, care vor fi instalate într-o clădire complet nouă, pe parcursul următorilor câțiva ani.

Lantmännen Unibake este unul dintre cele mai mari grupuri de panificație din Europa. Comercializează produse de panificație proaspete sau congelate în piețele de retail și food service din peste 60 de țări din întreaga lume, având o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, în peste 20 de țări și brand-uri precum Schulstad, Schulstad Bakery Solutions, Schulstad Royal Danish Pastry, Hatting, Bonjour și Pastridor.

Lantmännen Unibake face parte din Grupul Lantmännen, o cooperativă agricolă și lider în nordul Europei în agricultură, utilaje, bioenergie și produse alimentare, deținută de 20.000 de fermieri suedezi.

Cei 10.000 de angajați și operațiunile în peste 20 de țări, precum și cifra de afaceri anuală a grupului Lantmännen, de 4,8 miliarde de euro, constituie o baza solidă pentru cercetare-dezvoltare și operațiuni de-a lungul întregului lanț valoric. Împreună ne asumăm responsabilitatea de-a lungul întregului lanț, de la câmp la produsul final destinat consumatorului.