Kaufland România a obținut certificarea ISO 50001 – sistemul de management al energiei

370

Kaufland România a obținut certificarea energetică ISO 50001 pentru întreaga sa rețea de magazine, depozite logistice și sedii administrative. Certificarea atestă respectarea celor mai înalte standarde privind practicile de sustenabilitate și eficiență în domeniul energetic.

Astfel, una dintre tehnologiile cu care sunt deja dotate magazinele Kaufland România sunt instalațiile frigorifice fără freon, care funcționează numai pe bază de CO2 și protejează astfel mediul înconjurător. De asemenea, magazinele sunt încălzite printr-o instalație de climatizare ecologică – un sistem care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și permite economisirea resurselor naturale. Dacă pe timp de iarnă încălzește magazinul, pe timpul verii, instalația inversează procesul, pentru a obține în magazin temperaturi ambientale plăcute și în concordanță cu standardele de sănătate publică.

“Pentru noi, o experiență modernă de cumpărături înseamnă și una care încorporează responsabilitatea față de mediul înconjurător, iar scopul nostru final este de a o crea pentru clienții noștri”, spune Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Certificarea a avut loc la finalul lui 2017, după un proces desfășurat pe parcursul întregului an, și este la ora actuală cel mai înalt standard internațional privind managementul energetic. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România.