Kaufland devine hipermarketul cu cel mai extins sortiment de carne de oaie românească

Kaufland devine hipermarketul care va oferi cel mai extins sortiment de carne de oaie românească de pe piață, listând 12 produse marca ,,Țara Mea”, dintre care 9 piese tranșate și 3 preparate din carne de oaie, disponibile în vitrina cu autoservire. Sortimentul va fi introdus treptat la raft și va fi disponibil în 78 de magazine din rețeaua Kaufland România. Volumul de carne de oaie românească ce va fi livrat de Cooperativă în hipermarketuri va ajunge pe parcursul unui an la o valoare de 9 milioane de euro.

Kaufland România devine primul punct de desfacere în care Cooperativa Agricolă ,,Țara Mea” și MAPDR implementează programul Alege Oaia, preluând astfel carnea de oaie autentic românească provenită de la fermierii asociați în proiect – și care reprezintă 93% din producția totală internă a țării. Coooperativa ,,Țara Mea” a semnat un parteneriat cu toate cele trei federații și 10 asociații de oieri din România, care vor livra carne românească în magazinele Kaufland din România.

Prin susținerea programului, discounterul își reconfirmă rolul de partener al producătorilor români și își manifestă deschiderea față de inițiativele care facilitează accesul produselor autohtone în magazine și susțin dezvoltarea agriculturii locale.

,,Ne-am asumat un angajament de a susține producătorii locali și agricultura românească și iată că la doar câteva zile după lansarea Raftului Românesc în magazine, ca parte a primului program național pentru carne de porc românească, venim cu noi demersuri pentru susținerea accesului la carnea de oaie românească. Am extins sortimentul local de preparate din carne de oaie disponibil în magazine, cu 12 variante de produse care provin de la fermierii din Cooperativa Agricolă Țara Mea.”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

“Vrem să demonstrăm că se poate să avem produse românești, de calitate, pe rafturile hipermarketurilor, iar fermierii locali sunt parteneri cu care putem găsi soluții. Aceasta este o misiune permanentă pentru noi, cu atât mai mult cu cât politica de achiziții a companiei Kaufland din orice țară este de a colabora cu prioritate cu producători locali”, a mai spus Hancaș.

Programul Alege Oaia este coordonat de Coooperativa ,,Țara Mea”, care se va ocupa de procesul de sacrificare, tranșare, ambalare și livrare către hipermarketuri.