Auchan China vrea să livreze peste 1.000 de alimente proaspete la domiciliu în Shanghai

Lider pe partea de livrări în China, Auchan testează în prezent o aplicație proprie de livrări de mâncare la domiciliu, care garantează că va ajunge la clienții din proximitatea hipermarketului cel mai mare al său, din Shanghai, în mai puțin de o oră. Este o strategie de extindere a ariei de influență a lanțului de hipermarketuri, deoarece Auchan vizează în Shanghai, în special această piață a meselor livrate la domiciliu, aflată în plină expansiune. Această nișă reprezintă cea mai mare parte a businessului uriaș constituit de livrările expres, în valoare de 27 de miliarde de euro (204 miliarde de yuani), scrie publicația franceză LINEAIRES.

Trei operatori își împart piața chineză cu aplicațiile lor mobile (Ele.me, Mei Tuan, Jing Dong Dao Jia) și dispun de o armată de curieri pe scutere. Datorită sistemului de geolocație, aceste aplicații arată instantaneu ce restaurante sau supermarketuri pot livra clientului în mai puțin de o oră, pe o rază de 5 km.

Auchan a fost prezent din 2017 pe toate cele trei platforme, cu serviciul de livrări clasic din magazin. Dar a testat recent aplicația proprie, Auchan Dao Jia (Auchan-acasă), în cel mai mare hipermarket al său din Shanghai. Cu aceeași promisiune față de client: livrarea de mâncare la domiciliu, în mai puțin de o oră, dintr-o gamă de 5.000 de articole proaspete, la prețul din magazin.

Sistemul permite rutarea rapidă a comenzilor primate de la diferite departamente la stoc. Acesta a fost deja folosit pentru câteva luni într-un alt hipermarket-vecin, RT Mart (cealaltă marcă Auchan Retail din China).

Auchan se așteaptă la peste 1.000 de comenzi pe zi, un obiectiv deja atins de hipermarketul RT Mart.
Shanghai este cel mai mare oras din China si un centru important comercial în Asia. Orașul are o populație de 13,5 milioane de locuitori (2.133 locuitori/km²).