Kaufland a primit undă verde pentru primele trei magazine din Australia

Kaufland a primit undă verde pentru a demara construcția primelor trei magazine din Australia. Cele trei situri sunt situate în suburbiile capitalei statului federal Victoria, Melbourne, respectiv în Chirnside Park, Dandenong și Epping. Centrul de distribuție se va construi în Mickleham (la 32 de km nord de districtul de afaceri al capitalei, Melbourne).

Kaufland Australia a anunțat că intenționează să investească 459 de milioane de dolari australieni (cca 300 milioane de euro) în depozitul de 110.000 de metri pătrați care urmează să aprovizioneze cele trei magazine, pe care le va deschide în cursul acestui an.

Directorul executiv al Kaufland Australia, Julia Kern, a declarat că investiția inițială va crea până la 1.600 de locuri de muncă, va stimula concurența și consumul în sectorul supermarketurilor din Australia.

Kaufland a primit o injecție de capital în valoare de 145 milioane de dolari australieni de la grupul Schwarz în această săptămână pentru proiectele sale din Australia.

Alte trei magazine sunt planificate pentru Oakleigh South, Coolaroo și Mornington, sub rezerva aprobării obținute de la Victoria Advisory Committee.
Depozitul va fi construit pe un teren achiziționat de gigantul german în Merrifield Business Park în sudul statului Victoria și va fi cel mai mare din Australia.