Jack Ma îl numește pe Daniel Zhang la președinția Alibaba

Jack Ma, cofondatorul al Alibaba Group Holding Ltd

Jack Ma va preda cheile celei mai valoroase companii din Asia către directorul executiv al Alibaba Group Holding, Daniel Zhang. În conformitate cu acest plan, Daniel Zhang va fi promovat în funcția de președinte executiv la 10 septembrie 2019, în timp ce Ma rămâne director al consiliului de administrație Alibaba, potrivit unei scrisori adresate chiar de Ma angajaților săi, precum și celor de la South China Morning Post, deținut de omul de afaceri.

Ma, cofondatorul celei mai profitabile companii din Asia și unul dintre cele mai cunoscute nume ale Chinei, va rămâne președintele executiv al Alibaba timp de 12 luni până la 10 septembrie 2019.

Ma a declarat că va rămâne președintele executiv al lui Alibaba pentru un an pentru a asigura o tranziție „netedă și reușită”, și va rămâne în managementul Alibaba până la adunarea acționarilor din 2020.

Ma, cunoscut sub numele de Ma Yun în China continentală, este cel mai tânăr dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Asia. Totuși, el a început să își pregătească planul de succesiune încă de acum un deceniu. El a demisionat din funcția de director executiv al Alibaba în 2013, promovându-l pe Zhang după doi ani.

De atunci, Ma și-a petrecut 40% din an călătorind în întreaga lume, promovând beneficiile globalizării, ale comerțului liber și ale progresului tehnologic. El a anunțat că a zburat mai mult de 800 de ore în 2016, 840 de ore în 2017 și că este posibil să își petreacă 1.000 de ore în avion în 2018.