Investiție greenfield de 45 milioane de euro într-o nouă fabrică Dunapack, la Bolintin-Deal

Dunapack Rambox, filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul Prinzhorn, a primit autorizația de construcție pentru începerea lucrărilor la o nouă fabrică de ambalaje de carton ondulat, în Bolintin-Deal, județul Giurgiu. Investiția greenfield este estimată la 45 de milioane de euro. Capacitatea de producție anuală a fabricii va fi de 180 de milioane m2. Fabrica este programată să-și înceapă activitatea operațională în luna iunie 2019. Noua unitate de producție va funcționa complementar cu cea existentă în Sfântu Gheorghe, Covasna, care urmează să beneficieze de un upgrade, în urma unei investiții de 16 milioane de euro.

Fabrica din Bolintin-Deal va asigura producția de cutii de carton ondulat de înaltă calitate, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerțul cu amănuntul și e-commerce, precum și o gamă largă de soluții de ambalare cu o calitate superioară.
Noua unitate de 27.000 m2 va fi utilată cu echipamente de ultimă generație, precum: o mașină de carton ondulat de mare viteză, de 2,8 m, marca Fosber, o mașină de prelucare a cartonului, de înaltă precizie, marca Bobst, dar și un sistem automatizat de operare a paleților. Fabrica Dunapack deja existentă la Sfântu Gheorghe și cea din Bolintin-Deal vor atinge împreună o capacitate de producție anuală de aprox. 300 milioane m2.

„Amplasamentul de care beneficiază noua fabrică Dunapack Rambox, la doar 20 de kilometri de București, ne va permite să oferim clienților noștri din România cea mai bună calitate a produselor și serviciilor noastre. În plus, datorită configurării flexibile a echipamentului tehnic, avem posibilitatea să acționăm rapid și eficient în fața noilor provocări din industrie”, explică Alexander Enzenberg, CEO al diviziei Dunapack Packaging.

„România a fost și este încă una dintre piețele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autorităților locale și cu toate resursele necesare la îndemână, suntem încântați să facem acest pas major într-o piață dinamică, în plină creștere”, a transmis Cord Prinzhorn, CEO al Prinzhorn Group, holding deținut și operat de familia cu același nume.

În prezent, Dunapack Rambox are un portofoliu de peste 500 de clienți care acoperă toate sectoarele industriale majore. Investiția va crea o gamă largă de locuri de muncă, într-un mediu de lucru modern și multinațional, în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță și sănătate.

Dunpack Rambox este filiala locală a diviziei Dunapack Packaging. Cu noua fabrică de ambalaje de carton ondulat, divizia va ajunge la un număr de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat în 10 țări.

Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn Group, care are 6.600 de angajați în 15 țări și se numără printre liderii de piață europeni în industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării. Cu o cifră de afaceri anuală de 1,4 miliarde de euro, grupul este pe locul trei în Europa pe acest segment. Grupul deținut de familia Prinzhorn are sediul central la Viena și este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectarea și comercializarea materiilor prime secundare).