Indagra 2019 reunește la Romexpo peste 540 de companii

Romexpo împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează între 30 octombrie și 3 noiembrie cele mai importante manifestări din domeniile: agricol, alimentaţie, ambalaje, băuturi alcoolice și non-alcoolice: Indagra; Indagra Food & Carnexpo; Pack Show; Expo Drink.

Pe parcursul celor cinci zile de expoziții și activități conexe, peste 950 de companii, din 25 de țări, își expun cele mai noi produse şi prezintă soluții și servicii pe o suprafață de 54.500 mp.

Cea de-a a XXIV-a ediție a INDAGRA, cea mai importantă manifestare cu profil agricol din România, reunește peste 540 de companii din peste 25 de țări. Evenimentul înregistrează un grad de internaționalizare de 31% și ocupă o suprafață expozițională de 33.700 mp.

Târgul internațional de produse și echipamente din domeniul agriculturii, viticulturii și zootehniei se desfășoară în Pavilioanele B1, C1 și C2 ale Centrului Expozițional ROMEXPO, pe platformele exterioare 1, 2, 3, 4, 5, 10, 11, 12, G2, V5, V6, C1, Aleea Verde și Aleea Negustorilor.

Expozanți din peste 25 de ţări cu tradiţie în domeniul agricol, în exportul şi importul de produse şi echipamente performante, și-au anunțat prezența, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

În plus, Indagra 2019 beneficiază de participarea oficială internaţională și de grup a țărilor: Turcia, Grecia, Ungaria, Franța și Italia.

Târgul reprezintă cel mai important eveniment românesc cu caracter agricol, numărul mare de expozanți, ofertele prezentate şi activitățile conexe din cadrul lui demonstrează potenţialul și capacitatea acestuia.

Manifestarea oferă posibilitatea de a încheia noi contracte și parteneriate, reprezintă cadrul profesionist de ofertare, negociere și contractare pentru cele mai mari companii din industrie și specialiștii din domeniul agricol.

De asemenea, cei pasionați de agricultură sunt așteptați la conferințe și seminarii organizate în cadrul Indagra, pe teme precum: dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovațiilor, promovarea produselor românești pe piața internă și externă, accesul producătorilor români la fondurile europene.

Menționăm că anul acesta, în cadrul Târgului internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, debutează Conferința Indagra – Ferma de familie, creatoare de valoare adăugată în România. Aceasta se desfășoară pe 1 noiembrie 2019, în intervalul orar 11:00 – 14:00, în Sala Titulescu din Pavilionul B3 al Centrului Expozițional Romexpo.

Prima ediție a conferinței Indagra are ca temă principală „Valoarea adăugată pentru IMM-urile din domeniul agricol” și este planificată în două paneluri: Alocările financiare atrase de IMM-uri agroalimentare și Tendințe și oportunități de vânzare în industria agroalimentară.

În cadrul Indagra 2019, producătorii şi distribuitorii din domeniu, români şi străini, aduc produse şi echipamente moderne cu scopul de a crește performanţele și profitul în cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultură şi vinificaţie.

Sectorizarea din acest an a fost special realizată pentru a asigura posibilitatea dezvoltării fiecărui salon tematic din cadrul acestor manifestări. Astfel, expozanții își prezintă produsele în cadrul unor saloane tematice, precum Salonul de Agricultură.
• Pavilionul B1: material săditor, semințe, îngrășăminte pentru agricultură, irigații și echipamente, echipamente pentru viticultură, sere și solarii, utilaje, echipamente agricole, silozuri, participări de grup;
Salonul de Zootehnie:
• Pavilionul C1 – utilaje și echipamente pentru zootehnie;
• Pavilionul C2 – furaje și nutrețuri combinate, creșterea animalelor și păsărilor, produse de uz veterinar, consultanță, organisme de certificare, presă de specialitate;
Salonul Utilajelor Agricole (Platformele exterioare 1, 2, 3, 4, 5, 10, 11, 12, G2, V5, V6).

Noutatea acestei ediții este reprezentată de organizare unei zone a produselor tradiționale românești pe platformele exterioare, cu o participare reprezentativă pentru obiceiurile și tradițiile culinare din toate zonele geografice ale României.

Cele mai importante companii din industria alimentară se reunesc la Indagra Food & Carnexpo 2019
Indagra Food & Carnexpo – Târgul internațional pentru industria alimentară – reunește atât distribuitorii de tehnologii și echipamente de procesare, cât și furnizori de materii prime și producători de produse din carne.

Peste 250 de companii expun sute de produse și tehnologii de ultimă generație pe o suprafață de 15.000 mp. La ediția din 2019 s-au înscris atât companii din România, cât și din alte ţări: Ungaria, Olanda, Germania, Bulgaria, Italia, Suedia, Turcia, Austria, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Ucraina.

Sunt prezenți producători, distribuitori și importatori de echipamente și tehnologii pentru industria alimentară, industria cărnii, panificație, industrializarea legumelor și fructelor, prelucrarea peștelui și laptelui.

Ca în fiecare an, Indagra Food & Carnexpo este locul potrivit pentru lansarea și vânzarea de produse, prezentarea noutăților din domeniu, stabilirea de noi relații de afaceri și încheierea de contracte.
Sectorizarea Indagra Food & Carnexpo 2019 este următoarea:

  1. Salonul industriei cărnii din România (Pavilionul B2):
    • tehnologie pentru industria cărnii, produse din carne (furnizori și procesatori de materii prime pentru industria cărnii).
  2. Salonul de panificație, lactate, fructe și legume (Pavilionul B2):
    • produse de panificație, lactate, fructe și legume, tehnologii pentru panificație, industrializarea fructelor și legumelor, industria laptelui.
  3. Salonul GastroFood (Platformele exterioare: Aleea Crowne, H3):
    • retaileri, comercianți, producători din industria alimentară.
  4. Noutatea din acest an este reprezentată de organizarea unei zone destinată promovării industriei cărnii din România. Aceasta pune accent pe noile tehnologii, echipamente și utilaje de prelucrare a cărnii, furnizori și procesatori de materii prime pentru industria cărnii, condimente, membrane și aditivi, producători de produse din carne.
    Expo Drink – incursiunea în lumea rafinată a băuturilor – se bucură de participarea unor firme reprezentative din sectorul producției de băuturi alcoolice și non-alcoolice. Acestea sunt prezente la Expo Drink 2019 cu o largă paletă de arome și tehnologii folosite în industrie.
    Expo Drink reunește, în Pavilionul B2 al Romexpo, producători tradiționali și internaționali de vinuri și băuturi alcoolice, distribuitori din domeniu și producători de echipamente folosite în procesul de vinificație, dar și producători și distribuitori de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de băuturi energizante, organice, cafea și ceaiuri.
    În cadrul Expo Drink 2019, vizitatorii pot participa la degustarea diferitelor sortimente de băuturi, au ocazia să afle secretele de producție a băuturilor și derivatelor lor de la specialiști ai companiilor expozante și pot participa la demonstrații și prezentări tematice.
    Romexpo organizează Expo Drink cu scopul de a prezenta produse și echipamente care reflectă ultimele tendințe din domeniu.
    Programul de vizitare valabil pentru cele patru manifestări este următorul:
    30 octombrie – 2 noiembrie, între orele 09:00 şi 18:00;
    3 noiembrie, între orele 09:00 şi 16:00.
    Bilet intrare: 30 lei
    Accesul vizitatorilor:
    pietonal: poarta A (dinspre Piața Presei Libere); porțile B, C (dinspre bulevardul Expoziției) și poarta D (dinspre strada Parcului);
    auto: porțile B, C (dinspre bulevardul Expozitiei) și poarta D (dinspre strada Parcului);
    Tarif parcare: 5 lei/oră.
Articolul precedentDuminici „verzi” la Carrefour
Articolul următorRO Fruits & Vegetables Show: Despre riscuri şi oportunităţi în agricultură cu KeysFin
Daniela Oancea
Redactor-șef al Modern Buyer din iulie 2017. Absolventă a Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Daniela are o experiență de peste 20 de ani în presă. A început să lucreze ca reporter și apoi ca redactor de știri externe la cele mai importante cotidiene naționale: Tineretul Liber, România Liberă și Evenimentul Zilei. Și-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax și apoi ca Redactor-șef la diferite publicații Business to Business, precum și ca expert media, în trei proiecte europene: PHARE/SAPARD. Danielei îi puteți scrie pe adresa oancea.i.daniela@gmail.com