În doi ani de prezență pe piață, Burger King a deschis 9 restaurante în România

Burger King România, operat de către AmRest, una dintre cele mai mari platforme europene de restaurante și servicii alimentare, a împlinit doi ani pe piața din România. De la deschiderea primului restaurant în septembrie 2019 în București, compania a continuat să se extindă, în ciuda contextului pandemic, ajungând să dețină 9 restaurante în țară. În luna iulie a acestui an, AmRest a deschis primul restaurant Burger King în Brașov, marcând astfel debutul extinderii pe plan național.

“În ceea ce privește viitorul, ne dorim să ne extindem cel puțin la fel de mult ca în acești doi ani de când suntem prezenți pe piața din România. Avem în plan noi deschideri și luăm în considerare și extinderea în alte orașe mari din țară, așa cum este firesc.”, a declarat Adrian Popovici, Area Manager Burger King România.

„Deschiderea primului restaurant Burger King în afara Bucureștiului, la Brașov, reprezintă doar primul pas dintr-un plan de extindere la nivel național pe care vom continua să îl implementăm. În primul an de la intrarea pe piața din România ne-am concentrat pe consolidarea prezenței Burger King în București. Acum, după doi ani, extinderea la nivel local și național reprezintă prioritatea noastră.”, a precizat Popovici.

Cei doi ani de prezență pe piața din România a Burger King se traduc prin:

  • Peste 700.000 de burgeri Whopper vânduți;
  • Peste 30.000 produse Plant-Based vândute de la lansarea din aprilie 2021;
  • 350 de angajați care au stat la dispoziția clienților;
  • Oreo Shake – cel mai popular desert, peste 90.000 de shake-uri vândute;
  • Peste 24.000 de fani pe pagina oficială de Facebook Burger King România.

Opt dintre restaurantele Burger King se află în București (trei de tip in-line și cinci situate în centre comerciale), iar unul în Brașov.

AmRest Holdings este cel mai mare operator de restaurante multibrand tip franciză din Europa, cu un portofoliu ce cuprinde zece branduri în 25 de țări. AmRest operează francize pentru branduri precum KFC, Pizza Hut, Starbucks și Burger King, pentru mărcile proprii Sushi Shop, Pokai, La Tagliatella, Bacoa, Blue Frog și KABB. În România, AmRest operează Starbucks și lanțul de restaurante Burger King.


Zilnic, peste 11 milioane de clienți vizitează restaurantele Burger King din întreaga lume. Înființat în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume. De peste 50 de ani, originala Home Of The Whopper și-a luat angajamentul de a folosi ingrediente premium și de a oferi clienților rețete originale și experiențe de familie.