Grupul Epta a finalizat procesul de achiziție a companiei Daas

După obținerea avizului de la Consiliul Concurenței, Epta a finalizat procesul de vânzare-cumpărare al Daas International Group. În acest moment, cele două companii au început deja procesul de integrare pe partea operațională și financiară.

Daas va avea rol de hub local, iar echipa de specialiști ai Daas, cu experiență în zona de engineering, project management, montaj și aftersales service în industria de refrigerare comercială, industrială și HoReCa va veni cu soluții de dezvoltare inclusiv pentru potențialii clienți Epta.

“Estimăm o creștere de cca 20% a businessului în sectoarele: refrigerare comercială, HoReCa, frig industrial, shopfitting și asistență tehnică / monitorizare. 2019 va fi cu siguranță un an interesant pentru industria frigului comercial, având în vedere că marii retaileri intenționează să investească în domeniu și organizează licitații la nivel european sau regional pentru achiziția de echipamente, fapt ce va conduce la o creștere moderată a industriei.” a declarat Daniel Mocanu, Director General Daas.

La rândul său, Marco Nocivelli, Președintele și Directorul General Epta a declarat: “Suntem convinși că am facut alegerea cea mai bună și vom deveni împreună mai competitivi și mai puternici pe zona echipamentelor frigorifice și a asistenței tehnice.”

Companie cu capital integral românesc, fondată în 1993, Daas este unul dintre liderii de piață în industria de refrigerare comercială și unul din principalii furnizori în industria HoReCA. Daas a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. Daas livrează, pe lângă transport, montaj, post-vânzare și servicii de proiectare, concept, engineering, project management.

EPTA este o multinațională specializată în refrigerarea comercială. Compania italiană produce și comercializează sisteme complete de refrigerare. Acestea includ dulapuri frigorifice tradiționale, verticale și semi-verticale, dulapuri verticale și orizontale negative, unități încorporate (plug-in-uri), unități medii și mari și încăperi de răcire. Mărcile cele mai cunoscute comercializate de Epta sunt Costan, Bonnet Névé, George Barker, Eurocryor, Misa, Iarp și Knudsen Køling.

În urma acestei fuziuni, la nivel global, numărul angajaților se ridică la peste 5.200. Epta are o capacitate de producție de peste 200.000 unități/ an. În 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 888 de milioane de euro.