Grupul Campari vinde brandurile Carolans Irish Cream si Irish Mist Whiskey cu 141,7 milioane de euro

Grupul Campari vinde brandurile Carolans Irish Cream si Irish Mist Whiskey cu 141,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul companiei pe 24 iulie, 2017.

Contractul a fost semnat cu producatorul american de spirtoase Heaven Hill Brands si include cedarea celor doua marci comerciale, a activelor si a partii de productie. Dupa inchiderea tranzactiei prevazuta pentru 1 august 2017, grupul Campari va continua sa distribuie marcile Carolans si Irish Mist pe pietele internationale din afara SUA.

„Prin aceasta tranzactie continuam sa ne rationalizam portofoliul nestrategic si sa ne concentram pe brandurile noastre prioritare de spiritoase, in special in ceea ce priveste cea mai mare si cea mai importanta piata de desfacere, cea din SUA”, a declarat Bob Kunze-Concewitz, CEO al grupului Campari.

„In plus, datorita acestei cedari, putem accelera reducerea indatorarii noastre financiare. De la inceputul anului 2016 am cesionat active nestrategice cu o valoare totala de aproximativ 260 de milioane de euro.”, a explicat CEO-ul.

In anul fiscal incheiat la 31 decembrie 2016, Carolans si Irish Mist au realizat vanzari nete totale de 34 de milioane de euro, reprezentand aproximativ 2% din vanzarile nete totale ale grupului Campari. SUA reprezinta principala piata de desfacere a celor doua branduri, acoperind 70% din vanzarile nete.

Carolans si Irish Mist fusesera achizitionate de Gruppo Campari in 2010, ca parte a unui portofoliu mai larg, care includea si Frangelico, tinta principala de achizitie.
Carolans este al doilea cel mai mare brand de lichior de whiskey din lume si este produs din smantana proaspata, miere si whiskey irlandez. Irish Mist Liqueur este un amestec de whiskey irlandez, miere si condimente aromate, naturale.

Heaven Hill Brands, cu sediul central in Bardstown, Kentucky este cea mai mare afacere de familie cu bauturi spirtoase si al saselea cel mai mare furnizor din SUA.