FM Logistic intra pe piata din Vietnam

FM isi urmeaza strategia de investitii pe termen lung in tarile emergente si se stabileste intr-o a treia tara asiatica, in Vietnam, pentru a-si acompania clientul traditional, Auchan.  FM Logistic a deschis primul depozit din Bac Ninh, (la 20 km de Hanoi), o platforma de 5,000 m² cu trei zone de temperatura. Acest depozit va deservi toate magazinele Auchan din jumatatea de nord a tarii (hipermarketuri, supermarketuri si magazine de proximitate).

In paralel, echipa locala FM pregateste pentru anul urmator deschiderea unui nou depozit in Vietnam, in orasul Ho Chi Minh.

„Ne dorim un sistem logistic modern, o aprovizionare cât mai rapida a magazinelor prin intermediul unor servicii logistice cu temperatura controlata si un nivel ridicat de calitate.” a declarat Christian Autié, Efficiency Director Auchan Retail in Vietnam.

„Conform strategiei companiei, FM Logistic isi propune sa aduca valoare adaugata prin solutiile logistice oferite clientilor in Vietnam si astfel sa devina un nume de referinta pe piata locala, pâna in 2020.” a declarat Stéphane Descarpentries, Director Operational, FM Logistic Asia.

Piata vietnameza, cu peste 90 de milioane de locuitori, are un imens potential de crestere, având una dintre cele mai puternice rate de crestere economica din Asia de sud-est. Urbanizarea accelerata, cresterea consumului, dezvoltarea sectoarelor retail si e-commerce vor contribui la dezvoltarea logisticii in tara.

Aceasta a fost si o foarte buna oportunitate pentru FM Logistic de a continua sa investeasca pe termen lung in tarile emergente, sa puna bazele “standardului FM“ pe o noua piata si sa-si consolideze pozitia in Asia de sud-est prin excelenta operationala.

Conform planului sau strategic „Ambition 2022”, sustinerea strategiei de expansiune a clientilor prin extinderea zonei de acoperire geografica este una dintre prioritatile FM Logistic. In anul 2004, compania a intrat pe piata din Asia- in China, in 2016 in India.

Pe parcursul a 50 de ani, FM Logistic, o afacere de familie infiintata in anul 1967 in regiunea Lorraine din Franta, a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori logistici internationali.

FM Logistic este prezenta pe trei continente, in cinci regiuni (Europa de Vest, Europa Centrala, Europa de Est, Asia si America Latina, are 23.300 angajati si o cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro realizata in proportie de 63% in afara Frantei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here