Farmec va lansa pana la finalul anului 2017 cel putin trei game noi

294
Sectia de productie Farmec

Producatorul roman de cosmetice Farmec va lansa pana la finalul anului 2017 cel putin trei game noi, ca urmare a strategiei de extindere a portofoliului propriu. Specialistii Farmec lanseaza anual circa 100 de produse, toti specialistii din cadrul companiei fiind implicati in amplul proces de productie.

„Anual fabricam 27 milioane de produse, o cifra impresionanta, datorita careia am fost plasati in clasamentul primelor 10 companii romanesti care detin un portofoliu vast si valoros de branduri. Aceasta recunoastere se datoreaza extinderii constante a brandurilor noastre, introducerii de noi game si linii de produse, adaptate unei piete tot mai dinamice si exigente, prin care suntem mai aproape de fiecare roman. In perioada urmatoare, cat si pe termen mediu si lung vom continua in forta aceasta directie, urmatoarele lansari surpriza fiind programate pana la finalul acestui an”, a declarat Ioana Borza, Director Marketing Farmec.

Capacitatea de productie a Farmec atinge peste 3.500.000 unitati/luna. In medie, in functie de planificare si comenzi, peste 2.000.000 de produse sunt distribuite catre locatiile de vanzare din comertul traditional si modern. Astfel, produsele din portofoliul companiei ajung in peste 24.000 puncte de vanzare din toata tara, in cele 19 magazine de brand si la clientii magazinului online www.farmec.ro.

Activitatea de creare a unei noi game este un proces elaborat, care poate dura si pana la 2 ani. In functie de amploarea gamei, investitia alocata poate fi amortizata in 3-4 ani. Bugetul de investitii este directionat cu preponderenta catre activitatea de cercetare, productie si testare, dar si pentru penetrarea pietei si promovare.

La finalul lunii august 2017, reteaua de spatii comerciale detinute de Farmec este formata din 8 magazine Farmec, amplasate la Cluj-Napoca, Arad, Brasov, Sibiu, Targu Mures si Timisoara si 11 magazine Gerovital ce se gasesc la Bucuresti (3 magazine), Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Ploiesti, Suceava, Iasi si Piatra Neamt.