Dr. Oetker a preluat compania Rimco

65

Dr. Oetker, prin intermediul filialei din România, a preluat compania Rimco, o firmă de tip holding care deține acțiunile companiei Panovia Prod SA, companie care se ocupă cu producerea produselor din patiserie.

Dr. Oetker România face parte din grupul german Oetker și activează în domeniul producției și comercializării de produse alimentare (ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, pizza & snacks-uri congelate, conservanți pentru legume și fructe etc.).

Dr. Oetker a avut în 2018 o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei, un profit net de 23,7 milioane de lei şi 502 de angajaţi.

Panovia a avut o cifră de afaceri de 33,47 milioane de lei în 2018, un profit de 702.128 de lei şi 144 de angajaţi.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.