Dominum Cervi – cea mai nouă gamă lansată de Ceptura

Crama Ceptura își completează sortimentele de vin de origine controlată Dealul Mare cu o nouă gamă – Dominum Cervi. Dominum Cervi se prezintă în trei sortimente: alb, roșu și rosé. Cele trei sortimente au fost gândite să complimenteze ocaziile speciale de consum.

“Gama Dominum Cervi este rodul unui efort cumulat în care atenția, ambiția și cunoștințele echipei noastre de oenologi (Sergiu Vântu, oenolog și Federico Giotto, consultant) s-au completat foarte bine cu integrarea unor noi echipamente de producție de ultimă generație, parte a unor investiții majore în retehnologizare. Dominum Cervi este destinat celor care apreciază un vin de calitate superioară, premium, la un preț rezonabil.” a declarat Marcel Grăjdieru (CEO Crama Ceptura).

Dominum Cervi – Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră este un vin roșu sec, realizat prin cupajarea a două soiuri nobile. Cele mai expresive soiuri roșii din Dealu Mare și-au unit forțele pentru a aduce în pahare un vin puternic, bine definit, cu o structură fermă, dar totodată cu taninuri moi, catifelate. Bogăția aromelor, dintre care se disting notele de fructe negre, piele și șofran, fac ca vinul să se asocieze perfect cu preparate mai pretențioase. Se asociază perfect cu preparate condimentate pe bază de carne roșie sau brânzeturi tari, maturate.

Dominum Cervi – Cabernet Sauvignon & Merlot un vin rosé sec, cu un buchet ce prezintă note generoase de fructe de pădure, cu adieri de petale de trandafir, completat de un gust corpolent, cu o aciditate plăcută, care dezvăluie aromele complexe ale cupajului. Se servește bine răcit, alături de salate și aperitive, dar și de preparate mai sofisticate din carne albă, pește sau sushi.

Dominum Cervi – Chardonnay & Fetească Regală – este un vin elegant, cu gust catifelat, suav și tandru, ce dezvăluie note de citrice și fructe tropicale. Recomandat a fi servit foarte bine răcit, cupajul se prezintă exemplar alături de preparate din pește, fructe de mare sau chiar paste cu sosuri albe și salate ușoare.

Vinul alb sec a obținut aprecierea unanimă a juriului la Gala Premiilor de Excelență Vinul.ro & GastroArt.ro.

Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele pasionaților de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de specialiștii enologi ai Cramei Ceptura: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.