Crama Castel Mimi a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro și anunță investiții noi

Crama Castel Mimi a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro și anunță noi investiții în plantarea a 200 de hectare de viţă-de-vie, mărirea capacităţilor de îmbuteliere şi de depozitare a produselor finite, dar și în mărirea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton și creșterea exporturilor către România.

Castel Mimi, unul dintre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova, aniversează cinci ani de la redeschidere. Producătorul este prezent și pe piața din România cu 30 de vinuri, disponibile în magazinele Kaufland și Mega Image din orașele București, Brașov, Cluj și Timișoara. De asemenea, vinurile se regăsesc și în magazine online precum Rafinat.ro și eMAG.ro.

Redeschis în 2016, Castel Mimi Wine & Resort se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare. În curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa care va transforma spațiul într-un resort unic în regiune, cu servicii complete: de la tururi vinicole cu degustare, la servicii hoteliere tematice și SPA.

Dintre cei 30.000 de turiști care vizitează crama Castel Mimi anual, 27% sunt români. În ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori.

„Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie și Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar și private.

La Castel, turiștii se pot bucura și de primul restaurant de fine dining din regiune, cu preparate specifice, din ingrediente provenite numai de la producători locali. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrăm se numără și primul Wine SPA din țară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulți iubitori ai vinului și turismului local,” – a spus Adrian Trofim, General Manager, Castel Mimi Wine & Resort.

Cel mai cunoscut vin produs de Castel Mimi este Roșu de Bulboaca, disponibil și în România, cu multiple premii la nivel național și internațional.