Cornel Cărămizaru este noul Managing Director al FrieslandCampina Iberia

După un mandat de 4 ani ca Managing Director al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru a fost numit Managing Director Spania & Portugalia, în cadrul Frieslandcampina Iberia. Mandatul său va începe cu data de 1 octombrie 2019, iar numirea succesorului său se va face până la acea dată.


Cornel Cărămizaru are o carieră de peste 23 de ani în industria FMCG. S-a alăturat echipei FrieslandCampina România în 2011, ocupând funcția de Sales Director. În 2016 a fost numit Managing Director, fiind primul român la conducerea FrieslandCampina România. Sub îndrumarea lui, Napolact a devenit brandul numărul 1 în lactate (cnf. Nielsen retail audit), compania a avut o redresare spectaculoasă, trecând pe profit la un an de la începerea mandatului, a investit în linia de producție de la Cluj şi a lansat programul de susținere a fermierilor ʺFarmers 2 Farmersʺ.

În calitatea lui de Managing Director al Iberia, Cornel Cărămizaru va coordona activitatea FrieslandCampina din Spania şi Portugalia.

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, organizație aflată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate.

Interviul pe care l-a acordat Cornel Cărămizaru publicației Modern Buyer, în toamna anului trecut, poate fi citit aici.