Cine este Onur BARIM, noul manager al Grupului Lactalis?

Onur BARIM va ocupa, începând cu data de 1 ianuarie 2023, funcţia de Director General al GRUPULUI LACTALIS ROMÂNIA. El preia mandatul de la Giampaolo MANZONETTO, care își încheie misiunea ca Director General pentru a se dedica unor proiecte personale.

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul Lactalis, Onur BARIM este licențiat în Economie și Științe Sociale și are o experiență de 24 de ani în industria FMCG. El s-a alaturat Grupului Lactalis în 2011, ca Director de Marketing în cadrul Ak Gida/Lactalis Turcia. În 2018, Onur a preluat rolul de Director General al Lactalis Arabia Saudită și a condus compania până în 2021. În 2022, Onur BARIM a intrat în echipa Grupului Lactalis România în calitate de Director General Adjunct, susținând activitatea Directorului General în zona comercială.

BARIM va conduce toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic.

Administrarea afacerilor Lactalis într-una dintre cele mai importante țări ale Grupului în Europa este o misiune complexă și îmi oferă noi provocări în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creștere profitabilă și responsabilă“, declară Onur BARIM, Director General Grup Lactalis România.

Având o tradiție de 90 de ani în industrie, Grupul francez LACTALIS este cel mai mare producător de lactate din lume, cu activități operaționale în peste 80 de țări de pe toate continentele. Lactalis vinde produse lactate în mai mult de 150 de țări din întreaga lume.

Din anul 2008, Lactalis a devenit una dintre cele mai importante companii și în România. Grupul Lactalis România este, astăzi, producătorul de lactate nr.1 în țară. Cuprinde companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2000 de angajați.

În portofoliul Grupului Lactalis România se regăsesc branduri românești recunoscute – Zuzu, Fulga, Albalact, Covalact, LaDorna, Rarăul – și branduri internaționale de renume – President, Galbani, Leerdammer și Santal. Activitățile de producție se desfășoară în cinci fabrici, dintre care cele mai mari și mai moderne sunt fabrica Albalact din Oiejdea – Alba, fabrica Covalact din Sf. Gheorghe – Covasna și fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc – Suceava.

Grupul Lactalis România vinde peste 250.000 de tone de produse finite în fiecare an. Compania este și cel mai mare colector de lapte din țară, cu aproape 250 de milioane de litri de lapte procesați anual.
Lactalis are o strategie stabilă de dezvoltare în România, continuând să investească an de an în tehnologizare, producție, logistică, în brand-urile românești din portofoliul său.