CHEP România demarează un parteneriat logistic cu producătorul Carpathian Springs pe distribuția Aqua Carpatica

CHEP România, subsidiara liderului global de soluții pentru lanțul logistic, intră în parteneriat cu Carpathian Springs, membră a Valvis Holding, pentru a-i asigura managementul paleților la nivel național, precum şi în Marea Britanie, pentru distribuţia anuală a gamei Aqua Carpatica.

Produsele Aqua Carpatica vor ajunge pe paleţi reutilizabili închiriaţi de la CHEP în 300 de puncte de livrare, urmând să fie distribuite către 40.000 magazine din ţară, respectiv în 1.300 de magazine care aparţin unor mari lanţuri de retail, supermarketuri şi centre comerciale din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

„Simplificăm modelul de distribuţie ca să răspundem cererii mai rapid, dar şi mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse,” a declarat Dan Ghejan, Director Comercial Carpathian Springs.

“Parteneriatul cu Carpathian Springs consolidează orientarea operatorilor din FMCG-ul românesc spre un management operațional sustenabil, ceea ce va avea un impact la nivel național în dezvoltarea unui lanț de aprovizionare circular, deci al unui consum minim de resurse în întreaga industrie,” a declarat Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP România. “Ne bucură faptul că Aqua Carpatica va ajunge la raft pe paleții albaștri, cu cel mai mic impact posibil asupra mediului.”

Parteneriatul logistic simplifică fluxul de distribuţie al companiei, generând scăderi de cost, cu reducerea la minimum a consumului de resurse naturale și a impactului operaţional asupra mediului înconjurător. Astfel, raportat la volumul anual de producţie, soluţiile circulare implementate vor aduce pentru Carpathian Springs economii în lanțul de distribuție estimate la aproximativ 600 tone emisii de CO2, (echivalentul a aprox. 650.000 km parcurși cu camionul), 520.000 dm3 de lemn (reprezentând peste 500 de copaci salvați) și aproape 50.000 kg de deșeuri solide, pe an.

CHEP Pooling Services România este subsidiara liderului mondial în servicii de închiriere a paleţilor şi containerelor şi parte a grupului Brambles. Din anul 2012, compania deserveşte atât clienți internaţionali, cât şi producători locali, în principal în domeniul bunurilor de larg consum, precum: produse de curăţenie şi igienă personală, băuturi, produse alimentare proaspete şi uscate, ulei şi consumabile din hârtie. CHEP România a intrat cu servicii pe piaţa apelor minerale din 2014 și deține astăzi o cotă de piață majoritară pe acest sector.

Carpathian Springs SA este o companie membră a Valvis Holding din anul 2005. Compania are ca obiect de activitate îmbutelierea și distribuția apelor minerale naturale Aqua Carpatica și a fost fondată de Jean Valvis, creatorul mărcilor Dorna și LaDorna. Încă de la lansarea pe piață, AQUA Carpatica s-a bucurat de un real succes, iar astăzi este un brand internațional, prezent pe rafturile marilor magazine din SUA, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Germania, Franța, Spania, Italia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, Australia, China și Taiwan.