Ce este bine și ce este rău în România la 100 de ani?

Lansarea proiectului “100 de români” a avut loc pe 27 noiembrie, în cadrul unui eveniment desfășurat la Ambasada Sustenabilității din București. Proiectul este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și cuprinde 100 de infografii, cu date statistice conectate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU și împărțite în categorii, relevante pentru societatea românească: Demografic, Familie, Sărăcie, Venituri, Credite și Economii, Locuință, Transport, Angajați, Tehnologie, Mediu, Educație, Sănătate, Cultură și Copii. Ambasada Sustenabilității în România și Lidl Romania, inițiatorii proiectului au realizat un parteneriat pe termen lung pentru implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

“Datele statistice publicate vor fi punctul de plecare pentru toate organizațiile care își doresc cu adevărat o Românie sustenabilă, fie că sunt implicate în proiectele Ambasadei sau nu. […] Proiectul „100 de Români” este baza statistică după care vom identifica succesul în schimbarea pe care ne-o dorim și contribuția pe care România o aduce la Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă, conform angajamentului semnat cu Organizația Națiunilor Unite”, a declarat Dragos Tuță, Director General The CSR Agency – Inițiator al Ambasadei Sustenabilității în România.

Lidl susține Ambasada Sustenabilității în România și lansează împreună cu aceasta proiectul „100 de Români”.

„«100 de Români» este mai mult decât o analiză statistică a societății românești, este un proiect ce analizează și măsoară modul concret prin care fiecare dintre noi, fie că suntem un cetățean sau o organizație, putem contribui la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU și la un viitor sustenabil al României”, spune Cristina Hanganu, Director de Comunicare & CSR Lidl România.

Proiectul oferă prin aceste infografii un suport informațional accesibil oricui își propune să contribuie la un viitor mai bun pentru România. Astfel, „100 de Români” este un punct de plecare în stabilirea măsurilor pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU, la care și România a aderat. Pe termen lung, proiectul poate deveni un instrument de măsură al progreselor României și va analiza periodic modul în care se reflectă în societatea românească temele de interes abordate de ONU în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Cele peste 100 de infografice pot fi descărcate gratuit de pe site-ul www.100deromani.ro, și sunt însoțite de o animație cu cele mai importante date statistice din proiect.
Metodologie

Informațiile din infografiile proiectului „100 de Români” au fost culese în perioada iunie-octombrie 2018, utilizându-se cele mai recente date din surse oficiale: Institutul Național de Statistică, Eurostat, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, UEFA, Biroul Electoral Central, BNR, PISA, Research Institute Credit Suisse, Direcția Pașapoarte, ANCOM, Parlamentul European.