Carrefour introduce în magazine pungi 100% biodegradabile

Carrefour introduce la nivel național pungi 100% biodegradabile marca Biodeck. Începând din 5 iunie, acestea sunt disponibile în toate hipermarketurile Carrefour din Bucureşti, urmând a fi introduse în toată reţeaua de magazine Carrefour până la finalul lunii.

Create pe baza polimerilor naturali de către producătorul român Prodplast, noile pungi vor fi disponibile în toate cele peste 320 de magazine din România până la finalul lunii iunie.

Punga este fabricată din amidon de porumb și este imprimată cu cerneală pe bază de soia, special concepută astfel încât să se biodegradeze rapid (3-6 luni) și complet, fără să polueze mediul înconjurător. Punga este în întregime compostabilă (convertibilă în material organic de către microorganisme apărute natural) – conform certificării S0708. Pentru început, pungile 100% biodegradabile vor fi disponibile clienților Carrefour în două formate, cu o capacitate de 5 kg, respectiv 7 kg.

Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui eveniment care, de Ziua Mondială a Mediului, i-a adus împreună – alături de Carrefour România și Ministerul Mediului – pe toți partenerii care au contribuit la acest proiect.