Calendarul Lavazza 2023 – de la cafea la arta adevărată, despre ceea ce îi unește pe oameni

Calendarul Lavazza 2023, realizat în colaborare cu fotografului Alex Prager – YES! We are open!, întruchipează conceptul său de bază: frumusețea unei umanități care își redescoperă vitalitatea și curiozitatea, exprimând individualitatea și conectând oameni din întreaga lume.

„Prin acest nou proiect artistic, Lavazza își dorește să transmită un mesaj important despre diversitate și incluziune și face acest lucru pornind de la originea și temelia noastră ca brand, cafeaua, care a fost întotdeauna un element de referință pentru socializare.”, spune Francesca Lavazza, membru în boardul Grupului Lavazza.

În Calendarul 2023, cafeneaua reprezintă o metaforă, elementul profund prin care Alex Prager, o celebră fotografă și realizatoare de film din Los Angeles, studiază unicitatea individuală, îmbrațișând tema umanității și sărbătorind diferențele dintre oameni. Acestea sunt doar câteva dintre conceptele care animă viziunea brandului Lavazza.

Cele 12 fotografii ale lui Prager – remarcabile prin grija la detalii – prezintă scene lipsite în mod deliberat de referințe temporale precise: amestecul artistic de diferite stiluri de îmbrăcăminte și decoruri creează un efect de ambiguitate care sporește tensiunea internă a imaginilor.

Este un calendar în care imaginile vorbesc de la sine, fără a fi nevoie de legendă și ajung la privitor cu o căldură și capacitate de restaurare a celei mai bune cafele, unde cafeneaua devine centrul de greutate al poveștilor oamenilor, văzut ca un loc ideal, în care toate diferenţele sunt acceptate, fără etichete sau ierarhii.

Mai mult, proiectul YES! we’re OPEN a fost prezentat la Triennale di Milano, drept o călătorie în jurul lumii pentru a sărbători ultimii zece ani dedicați calendarelor Lavazza, care spun povestea angajamentului brandului față de sustenabilitatea socială și de mediu.