„Caii de la Letea”, ediția limitată de la Via Viticolă Sarica Niculițel, este rose-ul anului 2018

600

„Caii de la Letea”, ediția limitată de la Via Viticolă Sarica Niculițel, este rose-ul anului 2018. Titlul a fost adjudecat după mai bine de două ore de degustări „in blind”, la care au participat cei 21 de jurați ai „Concursului de vinuri Rose”. „Caii de la Letea” este obținut din soiuri de Fetească Neagră și Pinot Noir din podgoria Sarica Niculițel. Pe locul al doilea s-a clasat rose-ul Anca Maria de la Domeniul Vlădoi, iar poziția a treia a fost ocupată de rose-ul Domeniilor Sâmburești.

Câștigătorul a fost desemnat dintre cele 16 probe selecționate de către organizatori, care au urmărit vinurile rose seci, nearomate, din recolta anului precedent, cu un preț de raft cuprins între 20 și 60 RON.

Jurizarea „in blind” s-a făcut de trei comisii compuse din câte șapte membri, din care au făcut parte membrii A.D.A.R., absolvenți W.S.E.T., comercianți și consultanți în domeniul vinului. Competiția, organizată de Răzvan Stoenescu – vin2.ro, Iulian Grigorescu – pistoanebaricate.ro și Laurențiu Horodnic – Oennolog.ro, a ajuns la cea de-a șasea ediție și face parte dintr-un program de încurajare și promovare a consumului de vin de calitate.
Totodată, „Concursul de Vinuri Rose” semnalează evoluția pieței și evidențiază vinurile cele mai noi din recolta precedenta, care vor fi consumate, proaspete fiind, în vara și toamna anului în curs.

Rose-ul „Caii de la Letea” va purta distincția câștigătorului pe fiecare sticlă comercializată.
Ediția din acest an a „Concursului de vinuri rose” a avut loc pe 14 mai, la Hotel Novotel – Sala Teatro, începând cu orele 19:00. În paralel cu această competiție, a avut loc și evenimentul “Pinknic pe Calea Victoriei” – un concept inițiat și organizat de revista Vinul.ro.