Brandul italienesc Tassoni se pregătește să intre în retailul din România

Cedrata Tassoni este o băutură răcoritoare carbogazoasă dulce și acidulată, de culoare galben deschis, ce redă aroma de cedri (Citrus medica), din care producătorul, Cedral Tassoni, extrage uleiurile esențiale pentru a obține aroma care caracterizează băutura.
Fidelă tradiției sale, compania nu a renunțat la ambalajul de sticlă de la lansarea băuturii. Sticla de 180 ml de Cedrata Tassoni este recunoscută și îndrăgită de consumatori la fel de mult ca și băutura în sine.

Sunt două secole de istorie, de când aceeași familie conduce compania, care are un lanț de producție controlat, produce propriile sale arome naturale și un brand pe care italienii îl îmbrățișează în continuare ca o garanție a calității atemporale. Acestea sunt caracteristicile Cedral Tassoni, compania italiană care, începând cu 1793, are sediul central în Salò, pe malul lacului Garda.

Acolo ajung fructele de cedri, din soiul Diamante, provenite din provincia Cosenza, regiunea Calabria pentru a fi decojite, astfel încât uleiurile esențiale să poată fi extrase din coajă și apoi pulpa fructelor să fie retrimisă înapoi în Calabria, unde producătorii locali le folosesc pentru a produce bomboane.

Din 2014, Tassoni a început să ofere o gamă mai largă de băuturi, inclusiv Tonica Superfine, cu aromă naturală de quassie, care este preferabilă chininei și aromă naturală de cedri (chitră). În 2015, compania a lansat linia „Fiori e Frutti” (linia „Flori și fructe”) în ideea de a aduna în sticlă aromele unor flori și fructe, cum ar fi Fior di Sambuco (soc), Mirto In Fiore (mirt) și Pescamara (piersică și aromă naturală de migdale).

Cedral Tassoni este una dintre puținele companii care produce propriile arome, fie din cedri italiene, fie din ierburi și mirodenii. Compania controlează cu atenție lanțul său de producție pentru a asigura cea mai bună calitate a produselor sale.

Rețeaua de vânzări a fost extinsă pentru a putea servi distribuția la nivel international. Compania a început să exporte mai mult și a investit în utilaje și în marketing, toate cu un singur obiectiv: consolidarea percepției asupra brandului Tassoni și băuturilor sale răcoritoare, dar în special asupra Cedrata Tassoni, ca fiind o „băutură excelentă” și “100% made in Italy”.

Tassoni comercializează o gamă de șase băuturi răcoritoare cu arome naturale: Cedrata Tassoni, Fior di Sambuco (organic), Mirto In Fiore (organic), și Tónica Superfine Tassoni cu aromă naturală de Cedri, Pescamara Tassoni (organic) distribuite în ambalaje de 6 sticle de 180 de ml și Tónica Superfine Tassoni cu aroma de lămâi (de la lacul Garda). Băuturile care vor fi în curând disponibile în rețeaua Mega Image pot fi consumate ca atare sau mixate în cocktailuri.