Brambles, lider in sustenabilitate la nivel de industrie, conform DJSI 2017

Brambles, furnizor global de solutii logistice in Supply Chain, prezent in peste 60 de tari prin intermediul companiilor CHEP si IFCO, a fost desemnat lider in categoria Commercial Services and Supplies, conform clasamentului din 2017 Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Solutiile si modelul sustenabil de afacere Brambles au la baza peste 590 de milioane de paleti, containere si alte unitati de transport reutilizate in comun de companiile care colaboreaza in intregul lant logistic, la nivel global.

Indicele de sustenabilitate Dow Jones (DJSI) reprezinta cel mai prestigios clasament global, in care companiile sustenabile sunt evaluate pe baza analizei RobecoSAM (care are la baza impactul financiar al factorilor de mediu, sociali si de guvernanta corporativa specifici companiilor) si metodologia S&P Dow Jones.

DJSI evalueaza anual 2.400 dintre cele mai mari companii incluse in S&P Global Broad Market Index, pentru a le identifica pe cele mai sustenabile (top 10) din fiecare industrie.

In anul 2016, Brambles a obtinut al doilea cel mai mare punctaj din industrie. In 2017, compania a inregistrat o crestere a performantei in domenii-cheie precum managementul relatiilor cu clientii, raportarea sociala si de mediu, guvernanta corporativa si codul de conduita.

„Printr-o imbinare de succes a modelului nostru circular de business, bazat pe principiul reutilizarii in comun a resurselor, cu dimensiunea retelei globale si experienta in Supply Chain vom continua sa reducem costurile operationale si cererea de resurse naturale, atât la nivelul companiei, cat si global, in lanturile de distributie pe care le deservim,” a afirmat CEO-ul Brambles, Graham Chipchase.

Obiectivele Brambles in aria sustenabilitatii, in anul financiar 2017:
• Economisirea a peste 2,5 milioane de tone de CO2, 1,4 milioane de tone de deseuri si 1,6 milioane de copaci prin modelul de business circular;
• Obtinerea cherestelei in proportie de 99,1% din surse certificate sustenabile la nivel global, ceea ce aduce Brambles mai aproape de obiectivul sau pâna in 2020 (100% lemn din surse sustenabile);
• Utilizarea resurselor umane si a experientei logistice in beneficiul a peste 100 de banci de alimente din intreaga lume;
• Sustinerea in continuare a peste 200 de clienti care deruleaza proiecte de colaborare in transport la nivel global, pentru reducerea costurilor din Supply Chain si indeplinirea angajamentelor de sustenabilitate specifice acestor companii.

Abordarea Brambles in privinta sustenabilitatii a ajutat la pozitionarea companiei ca lider in sustenabilitatea lanturilor logistice, recunoscut nu doar de catre clienti, angajati si investitori, dar si de Pactul Global al Natiunilor Unite, cea mai mare initiativa de sustenabilitate corporativa din lume.

Brambles este prezenta pe piata româneasca prin CHEP Romania, companie care furnizeaza servicii de inchiriere a paletilor pentru cele mai importante companii din sectoarele de produse de igiena personala si de curatenie, bauturi, ulei, zahar, produse alimentare proaspete si uscate, ambalaje din carton.

Brambles are aproximativ 14.000 de angajati si furnizeaza global aproximativ 590 milioane de paleti, containere si alte unitati de transport printr-o retea de peste 850 depozite. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati: www.brambles.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.