BistroMar din Piața Floreasca s-a extins și are acum o capacitate de 55 de locuri

Restaurantul BistroMar din București, care oferă specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare și-a extins suprafața cu 30 m2, în urma unei investiții de aproximativ 50.000 euro. Localul din incinta Pieței Floreasca dispune acum de un spațiu de 80 m2 și de 55 de locuri.

În cele zece luni de funcționare, BistroMar a înregistrat o creștere constantă a numărului de clienți, ajungând la o majorare cu circa 15%, față de prima jumătate a anului. Proprietarii estimează o cifră de afaceri de 2 milioane lei în 2018, iar pentru următoarele patru luni, ținta de creștere a vânzărilor este de 10%.

Odată cu mărirea spațiului, BistroMar a lansat și o gamă nouă: caviarul provenit de la somonul sălbatic de Alaska. Printre noutățile din meniu se numără și lărgirea gamei de soiuri de pește sălbatic cu specii, cum ar fi: amberjack, halibut, undițar, grouper, dentex, creveții sălbatici de Sicilia – Carabiniero, midiile românești și rapanele de Marea Neagră.

Clasamentul preparatelor cel mai apreciate este condus de cacaratița “a la Galiego”, urmată de caciucco (supa siciliană de pește și fructe de mare), scoicile Saint Jacques și tartarul de ton.

Restaurantul îmbină conceptul de live cooking (specialități pregătite pe loc, chiar în fața clienților), cu un decor urban și o atmosferă marină. Preparatele pot fi consumate pe loc sau luate la pachet, în regim take away.

În meniu se găsesc și produse congelate, cum sunt peștii și fructele de mare din SUA, Rusia, Africa de Sud, India sau Argentina.

“Noi ne ocupăm cu tot ce înseamnă alegerea apelor de unde provine peștele, supraveghem procesul de capturare, procesare, ambalare, depozitare și transport. Asadar, știm exact cum se mănâncă corect această afacere. Certificările BIO MSC și ASC pe care le avem, varietatea extrem de mare de pești sălbatici, pe care îi aducem și echipa de bucătari extrem de talentați sunt garanții ale implicării și pasiunii noastre.”, afirmă Mihai Cristian Dărmănescu, Director General BistroMar și fondator Alfredo Seafood.

În ultimele luni, restaurantul le-a pregătit clienților numeroase oferte speciale, atât în ceea ce privește prețurile, cât și specialitățile din meniu, care au variat de la scoici Saint Jacques și vongole, la pește spadă, ton, langustine, creveți argentinieni și midii. Cu ocazia Zilei Sfântului Valentin, BistroMar va organiza mai multe evenimente surpriză și promoții, care vor fi anunțate săptămânile următoare pe pagina de Facebook a restaurantului.

Conceptul BistroMar integrează și o pescărie. Un atu al acesteia este varietatea extrem de bogată de pește sălbatic dintre care o parte sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite, pescuite cu doar câteva ore înainte, sunt în vitrina de gheață de unde pot fi alese de clienți. Sunt vândute atât produse proaspete cât și congelate, ambalate sau vrac. Produsele proaspete provin din toate colțurile lumii, atât de la distanțe mai apropiate cum sunt porturile la Marea Mediterană din Grecia sau Italia cât și mai îndepărtate, precum coastele Spaniei, Danemarcei, Norvegiei, Franței etc., unde peștii sunt capturați din apele Oceanului Atlantic. Cele mai vândute soiuri din portofoliul pescăriei includ: somonul, lupul de mare, doradele (regală, roșie, coada neagră).