Bergenbier anunță plantarea unui lot de 50.000 de brazi

27

Compania Bergenbier dă startul plantărilor a încă 50.000 de brazi în trei zone montane din România. Alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”, vor fi reîmpădurite aproximativ 10 ha de teren montan din județele Hunedoara, Alba și Prahova. Plantările din cadrul celei de-a doua ediții a campaniei “Te răcorești și reîmpădurești!” vor dubla numărul de puieți plantați la 100.000 de conifere.

Bergenbier invită consumatorii să susțină demersul alegând să consume Bergenbier și să dea nume brazilor care urmează să fie plantați. Acum, ei se pot înscrie ca voluntari în Echipa Națională de Răcorire pentru a participa la plantare prin intermediul platformei https://bergenbier.ro/plantare/editia2.

Campania ”Te răcorești și reîmpădurești!” este una dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere.

Startul plantărilor a fost dat în județul Prahova, pe 6 aprilie 2019, în apropierea localității Tătaru, unde au participat peste 300 de voluntari. Plantarea tuturor celor 50.000 de brazi în cele trei zone va continua pe parcursul lunii aprilie, urmând să fie finalizată la începutul lunii mai.

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în următorii trei ani în toate etapele ce au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite. Primii 50.000 de brazi plantați în 2018 sunt în perioada de mentenanță a culturii forestiere, pentru a se asigura sustenabilitatea pădurilor proaspăt formate. În cazul în care există puieți care nu se prind, ei sunt înlocuiți cu noi puieți, pentru a menține constant numărul plantat inițial.

Bergenbier este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 700 de angajaţi.

Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, al treilea mare producător de bere din lume.

Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier – cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, ALE, Fresh Lemon și Fresh Grapefruit – şi Noroc, precum şi mărcile internaţionale, produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alături de acestea, Bergenbier S.A. importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden, precum și berea mexicană Corona.

“Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copacii pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe.