Baileys primește certificarea B Corp

Baileys anunță că a primit certificarea B Corp, devenind cel mai mare brand global de băuturi spirtoase care s-a alăturat mișcării B Corp până acum. B Corps sunt companii care folosesc puterea businessului lor pentru a construi o economie bazată pe inclusivitate și sustenabilitate.

Certificarea B Corp este confirmarea faptului că Baileys îndeplinește înalte standarde de performanță, răspundere și transparență verificate în domenii precum beneficii pentru angajați și sprijin caritabil, dar și practici în lanțul de aprovizionare și materii prime.

În cadrul procesului riguros de certificare în domeniile Clienți, Guvernanță, Angajați, Mediu și Comunitate, zonele de impact în care Baileys a primit cel mai mare punctaj au fost Angajați și Mediu.

Această certificare recunoscută la nivel global este cea mai recentă validare obținută de Baileys în parcursul spre sustenabilitate al brandului și susține planul Diageo mai amplu de acțiune pentru sustenabilitate pe termen de 10 ani, ‘Society 2030: Spirit of Progress’.

Prin intrarea în comunitatea B Corps, Baileys devine una dintre cele 5.500 de companii certificate din întreaga lume care își propun să creeze o economie mai incluzivă, regenerativă și echitabilă pentru oameni și planetă.

La calcularea punctajului pentru capitolul Angajați au fost luate în considerare toate aspectele legate de experiența angajaților, inclusiv egalitatea și diversitatea.

Începând cu 2022, ponderea femeilor în echipa de conducere Baileys este de 75% și toți angajații Baileys au acces la beneficii majore, cum ar fi șase luni de concediu anual plătit pentru părinți.

Punctajul Baileys la capitolul Mediu reflectă mobilizarea companiei în sensul asigurării unui impact pozitiv de-a lungul întregului lanț. Aici este inclusă reducerea cantității de apă utilizată în fabrici și trecerea la alimentarea lor 100% cu energie electrică din surse regenerabile.

Pentru a susține impactul asupra mediului la nivel de fermă, Baileys lucrează îndeaproape cu cooperativa de fermieri Tirlán, sprijinind fermierii irlandezi care furnizează delicioasa smântână irlandeză ce reprezintă ingredientul principal al lichiorului Baileys Irish Cream.

Baileys și Tirlán colaborează din anul 1974, investind concret în comunitățile de fermieri irlandezi prin Inițiativa Sustenabilă pentru Smântână din 2013 și Academia de Agricultură Sustenabilă lansată în 2022.