Aquila va accesa un pachet de finanțare de la BERD pentru investiții în dezvoltare

📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Aquila, liderul pieței în distribuția FMCG, va beneficia de un împrumut în valoare de 5 milioane de euro de la BERD și va vinde băncii acțiuni de până la 5 milioane de euro, la un preț de exercitare convenit. Pachetul financiar agreat va permite Aquila să își finanțeze extinderea portofoliului de mărci proprii, să investească în automatizarea depozitelor și în implementarea unui nou sistem ERP etc.

Aceste investiții vor îmbunătăți acoperirea mărcilor proprii ale Aquila, vor crește productivitatea în depozite și vor ridica gradul general de digitalizare al operațiunilor companiei.

Pachetul de finanțare a primit aprobarea comitetelor executive ale părților, dar rămâne condiționat de acordul asupra documentației de tranzacție și de îndeplinirea condițiilor suspensive.

În luna iulie, Aquila a anunțat că a finalizat cu succes procesul de integrare a companiei Agrirom, specializată în distribuția produselor alimentare în regim de temperatură controlată. Achiziția Agrirom a reprezentat una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani din sectorul de distribuție FMCG, Aquila consolidându-și poziția de lider al acestui sector.

Cu o echipă de peste 3.000 de angajați, Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. În 2020, Aquila a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro.