Anchor Grup – 20 de ani de activitate pe piata romaneasca

801

Anchor Grup celebreaza 20 de ani de activitate pe piata romaneasca. In acesti 20 de ani, Anchor Grup a investit in Romania peste 400 de milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a Anchor Grup a depasit 35 de milioane de euro, iar in 2017, a inregistrat o evolutie pozitiva.

Compania a intrat pe piata locala in 1997 si primul proiect pe care l-a dezvoltat a fost Bucuresti Mall. Cinci ani mai tarziu, compania a inaugurat al doilea mall al sau, Plaza Romania, care gazduieste si Movieplex Cinema. La ora actuala, cele doua centre comerciale au o rata de ocupare de 99% si respectiv 97%. GLA Bucuresti Mall si al Plaza Romania ajunge la 78.500 de metri patrati.

In 2017, portofoliul companiei multinationale include, pe langa cele doua mall-uri, cladiri de birouri si rezidentiale: Anchor Plaza, cu o rata de ocupare de 81%, Metropol, cu un GLA de aproximativ 35.000 de metri patrati si Plaza Romania Offices (PRO), rezultatul primei conversii a unui spatiu de retail in spatiu de birouri. Principalul chirias, Mega Image, ocupa peste 50% din spatiul disponibil in PRO.

In ceea ce priveste spatiul rezidential, Anchor Grup este cunoscut pentru complexul sau premium InCity Residences, aflat in apropierea Bucuresti Mall, complex cu 500 de apartamente aflate in patru blocuri.

In prezent, compania se concentreaza asupra proiectelor rezidentiale in curs de dezvoltare. In apropierea InCity Residences, Anchor Grup detine un teren de 8.000 de metri patrati pe care a inceput constructia unui complex rezidential premium. Acesta va include 188 de apartamente in patru blocuri cu subsol, parter si cinci etaje, blocuri ce vor fi finalizate in primavara lui 2019.

Un alt proiect Anchor Grup in curs de dezvoltare este Pallady Towers. Complexul rezidential aflat pe bulevardul Theodor Pallady din Titan va avea 200 de apartamente aflate in doua blocuri. Primul stadiu al proiectului, care include 109 de apartamente, se va incheia in septembrie 2018. Compania detine terenuri si in Voluntari, Fundulea si Berceni. In ce priveste proiectele pe termen mediu, Anchor Grup planifica sa dezvolte o serie de ansambluri rezidentiale de lux pe aceste terenuri la finalul anului viitor.